Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viitorul posibil ministru al Apărării, Ovidiu Raețchi: Relansarea programului de modernizare a Armatei Române, prioritate zero

Inquam Photos / George Calin
armata romana

Militarii români sunt puși în situația de a-și risca viața în avioane și camioane sovietice, a spus vicepreședintele Comisiei de Apărare, liberalul Ovidiu Raețchi, motiv pentru care relansarea programului de modernizare a Armatei Române, trebuie să fie o prioritate zero a unui Cabinet format în jurul PNL:

Vezi și: Situație HALUCINANTĂ la TVR: în locul moțiunii de cenzură s-a difuzat un film sud-coreean

“Relansarea programului de modernizare a Armatei Române va fi, cu certitudine, o prioritate zero a unui Cabinet format în jurul PNL. E necesară, în primul rând, o relansare a sa în termeni de credibilitate, de încredere și rigoare. Prea multe suspiciuni, prea multe umbre și acuzații au planat în epoca Dragnea asupra unui program strategic - care ar trebui să fie curat ca lacrima. În al doilea rând, vorbim de o resetare în termeni de eficiență, în condițiile în care avem întârzieri grave la capitolul corvetelor, al transportoarelor blindate și al altor programe prioritare. În toate programele care nu implică negocieri guvernamentale directe, în fapt, se înregistrează blocaje. Din acest motiv, din procentul de 2% din PIB alocat Apărării, doar 10% a fost direcționat de PSD în acest an pentru tehnica militară.

În fond, toată această discuție despre modernizarea Armatei nu este despre motoare și blindaje, ci despre responsabilitatea cu care îi tratăm pe militarii noștri, puși în situația să își riște viața în avioane și camioane sovietice. Pe lângă o dimensiune strategică, 2% din PIB pentru Apărare înseamnă așadar, implicit, reafirmarea respectului pentru haina militară după valurile de pensionări și incertitudini legislative din sistem, după modul "lejer" în care au fost tratați veteranii din teatrele de operații, după atacul PSD la adresa șefului Statului Major”, a scris Ovidiu Raețchi pe contul său de Facebook.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.