Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Ianukovici: 'Ucrainenii să facă o alegere - să lupte până la ultimul sau să încerce să păstreze ceea ce a mai rămas'

Ianukovici

Fostul președinte pro-rus al Ucrainei, Viktor Ianukovici, le-a cerut compatrioților săi să decidă singuri dacă doresc pacea sau continuarea războiului. Fostul lider al Ucrainei pune indirect sub semnul întrebării actuala putere de la Kiev și le cere ucrainenilor să decidă dacă merită să-i susțină pe politicienii actuali.

"Mi se pare că astăzi, mai mult ca oricând, avem nevoie de o evaluare adecvată a situației și de respectarea celor mai diverse opinii ale cetățenilor Ucrainei. Cetățenii înșiși trebuie să facă o alegere - să lupte până la ultimul ucrainean sau să încerce să păstreze ceea ce a mai rămas. Este important să dăm glas tuturor celor care au propuneri constructive și să dăm o șansă lumii. Acest lucru va salva viețile ucrainenilor și va salva viitorul Ucrainei", a precizat el într-o declarație publicată miercuri de purtătorul său de cuvânt, Iuriy Quiirassier, pe pagina sa de Facebook, relatează presa rusă.

Ianukovici este sigur că politica actuală a Ucrainei, cu intoleranța sa la disidență și "atitudini victorioase" este periculoasă pentru țară. Schimbarea acesteia și oferirea de voci persoanelor cu puncte de vedere diferite, a spus el, este ceea ce este necesar pentru a obține pacea și a împinge înapoi amenințarea conflictului global. "Astăzi aș dori să-mi împărtășesc gândurile cu privire la ceea ce pot face cu adevărat ucrainenii înșiși pentru a aduce pacea mai aproape. Ei trebuie să ceară adevărul", a spus fostul președinte.

"Politica de informare urmărită astăzi de autoritățile ucrainene și-a depășit în mare măsură utilitatea și a adus un mare rău țării noastre", a subliniat el. Propaganda de stat, a spus el, a "absorbit" toate mass-media ucrainene preexistente, pluralismul și opiniile democratice. Actualul guvern din Ucraina, potrivit lui Ianukovici, este "neexperimentat și aventuros", nu se poate pune problema vreunei încrederi necondiționate în el. "Dar constanta se află din partea autorităților. Exacerbează situația, duce la suferințe și victime inutile în rândul militarilor și civililor ucraineni și creează amenințări la adresa viitorului Ucrainei în forma în care o cunoaștem și o iubim", a declarat fostul președinte.

Viktor Ianukovici a fugit în Rusia în 2014. Viktor Ianukovici a ocupat funcţia de preşedinte al Ucrainei din 2010 până în 2014, când a fost demis în timpul protestelor Euromaidan. Protestele au izbucnit după ce Ianukovici a respins Acordul de Asociere UE-Ucraina, care avea rolul de a aduce Kievul mai aproape de Uniunea Europeană şi de a-l îndepărta de Moscova.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.