Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban acuză: Ați început cu căști și s-a ajuns la tancuri și se vorbește de avioane... Asta înseamnă parte la război! Ungaria nu va participa!

nbcnews.com
Viktor Orban

Primul ministru al Ungariei, Viktor Orbán, a declarat că țările care acordă ajutor financiar și trimit arme Ucrainei sunt, din punctul lui de vedere, participanți direcți și activi la conflict.

"Dacă trimiteți arme, dacă finanțați un volum comparabil cu bugetul anual al uneia dintre părțile beligerante, dacă promiteți tot mai multe arme, tot mai multe arme moderne, puteți spune ce vreți - voi participați la conflict", a spus Orbán, la radioul de stat din Ungaria, transmite AP preluat de Rador.

"Totul a început de la faptul că germanii au spus că vor să trimită căști, pentru că nu vor trimite arme letale la locul de desfășurare al acțiunilor de luptă, pentru că acest lucru ar însemna participarea lor. Totul a început cu asta. Acum am ajuns deja la livrări de tancuri de luptă. Și deja se vorbește de avioane", a adăugat premierul ungar.

Orbán a dat asigurări că atâta vreme cât va fi prim-ministru nu va fi vorba de atragerea Ungariei în acest conflict.

Primul ministru ungar consideră că, în loc să trimită arme în Ucraina, țările occidentale trebuie să promoveze ideea instituirii regimului de încetare a focului și a negocierilor privind soluționarea pașnică a conflictului.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.