Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban ataca Romania: Blocheaza aprovizionarea cu gaze a Ungariei

Russian Prime Minister Vladimir Putin meets with Hungarian Prime Minister Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a cerut marți, în timpul unei vizite a omologului său turc Ahmet Davutoglu la Budapesta, intensificarea eforturilor pentru asigurarea transportului gazelor naturale rusești prin Turcia către Europa Centrală, el afirmând totodată că aprovizionarea Ungariei cu gaze naturale este blocată practic de România și Croația prin nerealizarea conductelor de interconectare, transmite agenția MTI.

'Trebuie să acționăm pentru a aduce gazul din Turcia via Serbia către Europa Centrală și Ungaria', a declarat Orban la conferința de presă comună cu premierul Davutoglu. El a precizat că obiectivul acestor eforturi este 'asigurarea aprovizionării cu gaze a Ungariei după anii 2019-2020', amintind de abandonarea proiectului South Stream, care impune găsirea unor rute alternative de aprovizionare cu gaze rusești — evitând teritoriul Ucrainei—, varianta sugerată de Rusia fiind un gazoduct care să treacă prin Turcia.

Viktor Orban a adăugat că 'Ungaria este practic blocată' de România și Croația, întrucât cele două țări nu au realizat conductele de interconectare necesare, notează MTI. Drept urmare, el a insistat că țara sa nu are altă opțiune în afara gazoductului ce ar aduce gazele rusești prin Turcia.

La rândul său, premierul Davutoglu a declarat la aceeași conferința de presă că Turcia este pregătită să ofere tot sprijinul pentru asigurarea aprovizionării cu energie a Ungariei și Europei Centrale și că este deschisă ideii de a coopera cu țările din această regiune pentru construirea unei conducte prin care să primească gazele importate din Rusia.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.