Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban: 'Bruxelles-ul este o copie proastă a Moscovei'

capx.co
Viktor Orban

În timpul unui discurs ţinut luni pentru a comemora aniversarea revoluției antisovietice din 1956, premierul maghiar Viktor Orban a formulat critici puternice la adresa UE comparând apartenența Ungariei la Uniunea Europeană cu mai bine de patru decenii de ocupație sovietică, conform Euronews, scrie Rador Radio România.

„Nu vom dansa pe melodia fluierată de Bruxelles'', a spus Orban, vorbind într-o piață plină de oameni din orașul Veszprem. Prim-ministrul a acuzat Bruxelles-ul că dorește să priveze Ungaria de identitate prin impunerea unui model de democrație liberală pe care, spune el, maghiarii îl resping.

''Astăzi ies la iveală lucruri care ne amintesc de vremea sovietică'', a spus premierul ungar în discursul său. ''Da, se mai întâmplă ca istoria să se repete. Din fericire, ceea ce a fost cândva o tragedie este acum, în cel mai bun caz, o comedie''.

"Din fericire, Bruxelles nu este Moscova. Moscova a fost o tragedie, Bruxelles este doar o parodie contemporană proastă", a adăugat Viktor Orban.

''Trebuia să dansăm pe melodia pe care o fluiera Moscova. Și Bruxelles-ul fluieră, dar noi dansăm cum vrem, iar dacă nu vrem, atunci nu dansăm'', a indicat acesta.

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.