Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban: Cât timp există o bază etnică în Bazinul Carpatic, va exista un viitor pentru politica edificată pe acest fundament

lemde.fr
Viktor Orban

Poziţia Guvernului Ungariei este că, cât timp există o bază etnică în Bazinul Carpatic, va exista un viitor pentru politica edificată pe acest fundament - a declarat vineri, la Budapesta, premierul Viktor Orbán, la şedinţa Conferinţei Permanente Maghiare (MÁÉRT).

Premierul ungar a afirmat: alegerile din Slovacia au reînviat o dilemă mai veche, anume dacă politica pe baze etnice are un viitor, după ce maghiarii din nou nu au reuşit să acceadă în legislativul slovac, mai ales în contextul deteriorării indicatorilor demografici.

Viktor Orbán a accentuat: Poziţia Guvernului Ungariei este că, cât timp există o bază etnică în Bazinul Carpatic, va exista un viitor pentru politica edificată pe acest fundament, iar păstrarea bazei etnice este "responsabilitatea noastră comună". Viktor Orbán a afirmat că cel mai dureros punct al situaţiei maghiarilor din Bazinul Carpatic este cel al maghiarilor din Transcarpatia, adăugând că aici sunt cele mai mici şanse pentru ca "norii să se risipească" în viitorul apropiat.

Premierul ungar a numit drept regretabil faptul că Ucraina, care duce un război sângeros de apărare a patriei, mai acordă suficientă atenţie hărţuirii maghiarilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.