Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban crede că Donald Trump a fost FURAT la voturi: 'Numeroase indicii de fraudă'

washingtonpost.com
Viktor Orban

Media apropiate de puterea de la Budapesta au relatat vineri despre alegaţiile de "fraudare" a alegerilor prezidenţiale din SUA vehiculate de Donald Trump, un "prieten al Ungariei", după cum a afirmat premierul ungar Viktor Orban, relatează AFP.

"Tensiune enormă în America după numeroase indicii de fraudă", a titrat Origo.hu, principalul site de media proguvernamental din Ungaria condusă de Orban, criticat ca autoritarist, scrie agerpres.ro.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie

Descriindu-l pe preşedintele american în exerciţiu drept un "prieten al Ungariei", Viktor Orban a subliniat, într-un interviu acordat vineri postului public de radio, că Statele Unite nu vor mai putea "critica pe alţii după astfel de alegeri".

Şeful executivului ungar a subliniat că relaţiile bilaterale şi economice dintre ţara sa şi SUA sunt în "cea mai bună formă posibilă" după venirea lui Trump la putere. "Am fost mereu alături de preşedintele Trump", a subliniat Orban.

Citește și: Traian Băsescu: ‘Oamenii nu înțeleg, specialiștii nu le explică, nici guvernul. Nu e suficient să ai masca pe gură, poate doar să te protejezi pe tine’

În 2016, Viktor Orban a fost primul responsabil european care a susţinut candidatura lui Donald Trump. Ulterior, în cursul unei vizite a lui Orban la Washington, în septembrie anul trecut, preşedintele SUA l-a prezentat pe oaspetele său drept un lider "respectat în toată Europa".

Luna trecută, adversarul lui Trump, democratul Joe Biden, i-a reproşat rivalului său, referindu-se la Ungaria, că i-a "îmbrăţişat pe toţi bandiţii din lume".

Citește și: Raed Arafat: ‘Petrecerile, aniversările și sărbătorile sunt interzise. Poliția are baza legală ca să dea amenzile pe tulburarea liniștii publice’

Când Joe Biden era vicepreşedinte al SUA în administraţia lui Barack Obama, Viktor Orban - aflat la putere din 2010 - a fost criticat în mod regulat pentru nerespectarea libertăţii presei, justiţiei şi societăţii civile.

De asemenea, o serie de responsabili ungari au primit interdicţie de intrare în SUA din cauza unor alegaţii de corupţie.

Citește și: Atac de ultimă oră al lui Gheorghe Piperea: Justiția nu poate dispune suspendarea gravelor restricții de drepturi impuse de Aradat, pe motiv de epidemie .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.