Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban dă cu tunul în PPE: 'Nu ne putem lega viitorul de un partid pro-migrație! PPE va încheia un acord strategic cu stânga'

the telegraph
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Orban Viktor, a declarat, la Cluj, că formațiunea politică pe care o conduce, FIDESZ, nu își poate lega destinul de un partid, PPE, care este pro-migrație, și care se pregătește să încheie un acord strategic cu formațiunile de stânga din PE care sprijină acest fenomen, potrivit mediafax.

Citește și: Detalii mai puțin știute! Cu ce se ocupă fiica miliardarului Ion Țiriac

Întrebat, miercuri, la Cluj-Napoca, despre relația FIDESZ cu PPE, Orban Viktor a spus că problema cea mai importantă pentru partidul pe care îl conduce este să poată împiedica migrația.

Citește și: Victoria de senzație a Simonei Halep! Câți bani a câștigat pentru calificarea în sferturi la Madrid

„Întrebarea este ce se va întâmpla după 26 mai, în ce direcție o ia PPE. În momentul de față, PPE se pregătește să încheie un acord strategic cu stânga, ceea ce nu este ceva inedit. Însă nu putem accepta și nu putem sprijini acest lucru, că întreaga stângă din Europa este pentru migrație, ceea ce înseamnă că PPE are un acord cu acele partide care sunt pentru migrație. Noi considerăm că problema cea mai importantă pentru noi este să putem împiedica migrația. Deci noi nu ne putem lega destinul de un partid care este pro-migrație, aceasta este problema noastră majoră și trebuie să găsim răspunsul la această întrebare după alegerile pentru PE”, a spus Orban.

Citește și: Un fost ofițer SRI aruncă-n aer propunerea interimară la Justiție a Vioricăi Dăncilă: ‘Ne-am tâmpit de tot?’

Acesta a precizat că FIDESZ s-a autosuspendat din PPE până la rezolvarea problemelor care au generat tensiuni, iar formațiunea maghiară nu va aștepta o decizie a PPE în ceea ce o privește, ci va decide singură ce va face în perioada următoare.

„Vom vedea unde își va avea loc FIDESZ-ul, în cadrul PPE sau în afară”, a conchis premierul Ungariei.

Citește și: Anunț făcut de Viorica Dăncilă! ‘Vom aproba astăzi noi măsuri pentru organizarea și desfășurarea în bune condiții a celor două scrutine din 26 mai 2019’

Premierul Ungariei a sosit miercuri dimineață într-un turneu în Transilvania, la invitația UDMR. El va participa joi la Summitul UE de la Sibiu, iar vineri va inaugura o fabrică de furaje în județul Mureș și va vizita Academia de Hochei pe Gheață din județul Harghita.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.