Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban face ordine în țară: Economia ungară trebuie să asigure locuri de muncă în primul rând pentru unguri

nbcnews.com
Viktor Orban

Economia ungară trebuie să asigure locuri de muncă în primul rând pentru unguri "şi abia după aceea pentru toţi ceilalţi", a afirmat joi premierul ungar Viktor Orban într-o conferinţă desfăşurată la Budapesta, transmite MTI, potrivit Agerpres.

Ungaria va avea nevoie de circa 500.000 de noi angajaţi în următorii ani, iar prioritatea este de a "mobiliza resursele interne în acest sens", a precizat Orban, în discursul rostit la conferinţa organizată de Camera de comerţ ungară BKIK.

Premierul ungar a subliniat că Ungaria dispune încă de "rezerve interne" şi de aceea estul ţării atrage ample proiecte de dezvoltare industrială. În acelaşi timp, "actuala atmosferă politică din Uniunea Europeană, care acordă prioritate cooperării regionale şi contribuie la întărirea relaţiilor cu comunităţile maghiare de dincolo de graniţă", oferă Ungariei oportunitatea de a mobiliza mâna de lucru locală, a adăugat el.

Premierul ungar a reiterat că ţara sa nu se va implica în războiul dintre Rusia şi Ucraina

"Nu-i putem avantaja pe străini în detrimentul ungurilor, putem vorbi de lucrători invitaţi doar după epuizarea acestor rezerve", a insistat Viktor Orban.

Premierul ungar a reiterat în luarea sa de cuvânt că ţara sa nu se va implica în războiul dintre Rusia şi Ucraina şi va continua să se opună cu succes sancţiunilor care contravin intereselor sale.

"Presiunea asupra noastră va fi mare, dar suntem destul de puternici ca să rămânem în afara războiului, dat fiind că nu avem un guvern de coaliţie", a notat Orban.

Acesta a mai menţionat că livrările de energie ruse vor fi menţinute şi că guvernul va fi capabil să finanţeze plafonări de preţuri la energie, precum şi să protejeze şi chiar să multiplice cele 4,7 milioane de locuri de muncă din ţară.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.