Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban face praf UE de pe teritoriul României: 'Toate acestea duc la un ghetou economic, politic și cultural'

The Budapest Beacon
Viktor Orban

Premierul ungar a descris Uniunea Europeană ca fiind o uniune bogată și slabă în discursul său susţinut sâmbătă, în ultima zi a celei de-a 32-a ediție a Universității de Vară şi a Taberei Studenţeşti Bálványos (Tusványos).

Viktor Orbán a subliniat: Uniunea Europeană ne poate da impresia că suferă de anxietate și se simte înconjurată. Uniunea Europeană se vede bine, este o uniune bogată și slabă, care vede o lume rebelă în jurul ei, "zgomot confuz, nemulțumiri vechi, multe guri flămânde, consum enorm", a enumerat premierul, care s-a referit la milioanele de oameni care se pregătesc să plece în Europa.

Lista de țări a Fondului Monetar Internațional indică faptul că până în 2030, Marea Britanie, Italia și Franța, care azi sunt încă acolo, vor ieși din primele zece, iar Germania, care se află astăzi pe locul patru, va cădea pe locul zece. Aceasta este realitatea, a rezumat Viktor Orbán, adăugând: „frica, sentimentul de a fi înconjurat conduce Uniunea Europeană spre izolare, UE se sperie de concurență”.

Premierul a comparat UE cu un campion de box în vârstă care își arată medaliile, dar nu mai vrea să intre în ring. „Toate acestea duc la un ghetou economic, politic și cultural”, a spus premierul.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.