Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, gesturi provocatoare: Prezintă oficialilor străini hărţi în care Transilvania e parte din Ungaria

FOX NEWS
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orban, l-a primit la Budapesta pe omologul său polonez, Mateusz Morawiecki, cu doar o zi înainte de alegerile parlamentare de pe 7 aprilie. Cu această ocazie, premierul maghiar i-a arătat invitatului său o hartă cu Ungaria Mare, în care apărea inclusă şi Transilvania. Aflat pe atunci în campanie electorală, Viktor Orban a postat imaginea, pe 6 aprilie, şi pe pagina personală de Facebook, fără niciun alt comentariu, notează adevarul.ro.

Vezi şi: Cea mai bună REŢETĂ pentru 1 Mai: Coaste de miel la grătar

Fotografia a provocat controverse în spaţiul virtual, iar comentariile nu au întârziat să apară. Mai mulţi români au sesizat faptul că Transilvania apărea ca parte a Ungariei pe harta prezentată de Orban şi au postat comentarii în care i-au atras atenţia premierului maghiar.

Gestul lui Viktor Orban vine la scurt timp după ce acesta a declarat că militează pentru îmbunătăţirea relaţiilor dintre Ungaria şi România, iar de curând guvernul de la Budapesta a venit chiar cu o propunere pentru realizarea unei linii ferate de mare viteză care să lege capitala maghiară de Bucureşti.

Potrivit G4 Media, premierul Ungariei a făcut un gest similar şi în noiembrie 2017. Atunci, Orban a înmânat delegaţiei chineze venite la Budapesta, la un summit intitulat "16+1", o mapă de prezentare în care se afla şi harta Ungariei Mari, în care Transilvania şi o parte din Slovacia apar anexate statului maghiar.

Vezi şi: Cum să rezişti tentaţiei dulciurilor: Alimente sănătoase care taie pofta de dulce .

content-image

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.