Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban se gândește la HUNEXIT - Războiul ar putea dura până în 2030, Ucraina poate pierde jumătate din teritoriu, afirmă premierul maghiar

Inquam Photos / Laszlo Beliczay
Viktor Orban

Premierul Ungariei, Viktor Orbán, crede că Ucraina ar putea să piardă până la jumătate din teritoriul său din cauza conflictului armat cu Rusia. După cum informează publicaţia "Népszava", şeful guvernului ungar şi-a exprimat această opinie în cadrul unei întâlniri cu activiştii partidului "FIDESZ - Alianţa Civică Maghiară", care s-au reunit la sfârşitul săptămânii în staţiunea Kötcse din zona Lacului Balaton, potrivit Rador.

"Unul dintre subiectele principale ale discursului său, desigur, a fost războiul din Ucraina" - a scris "Népszava", citând surse din rândul participanților la întâlnire.

Potrivit afirmaţiilor premierului ungar, acest război ar putea continua până în 2030, iar Ucraina ar putea pierde de la o treime până la jumătate din teritoriul său.

Viktor Orbán a mai spus că "războiul ar fi putut fi local, dar Occidentul a intervenit și l-a făcut global, iar acum Europa, impunând sancțiuni [Rusiei], îşi trage singură cu arma în picior".

Publicaţia citată scrie că Viktor Orbán a avertizat, de asemenea, că criza energetică cauzată de sancțiuni ar putea aduce la oprirea a până la 40% din industria europeană în această iarnă.

În toamnă, liderii UE urmează să se întâlnească din nou pentru a prelungi sancțiunile împotriva Rusiei pentru alte șase luni, dar premierul Ungariei consideră că un astfel de pas ar trebui împiedicat. Orbán este conștient că el este singurul care ocupă o astfel de poziție în UE, dar speră ca rezultatele viitoarelor alegeri din Italia să formeze un guvern care să-l susțină.

De asemenea, premierul ungar nu a exclus ca până în 2030, sub influența șocurilor financiare, a imigrației crescute și a unei serii de alți factori, situația din UE să se schimbe atât de mult încât țara sa să fie nevoită să se gândească la oportunitatea continuării apartenenței la această uniune. "Și dacă nu putem găsi un răspuns pozitiv, atunci va trebui să tragem concluzii" - a declarat Orbán, citat de "Népszava".

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.