Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban a bătut cu pumnul în masă: finanțiștii maghiari au primit ordin să reducă cel puţin la jumătate rata inflaţiei

rollingstone.com
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban a anunţat vineri că a cerut ministrului de Finanţe şi guvernatorului Băncii Centrale a Ungariei să reducă cel puţin la jumătate rata inflaţiei, până la finalul anului viitor, transmite Reuters, potrivit Agerpres.

"Am cerut cu tot respectul guvernatorului Băncii Centrale a Ungariei şi am solicitat ministrului de Finanţe să reducă inflaţia cel puţin la jumătate, până la finalul anului viitor", a declarat Orban, la postul de stat de radio.

El a adăugat că se aşteaptă la o rată a inflaţiei de sub 10% până la finalul lui 2023.

Premierul ungar nu a dat detalii suplimentare, însă a dat asigurări că lupta contra inflaţiei este extrem de importantă.

Banca Centrală a Ungariei se confruntă cu una dintre cele mai mari dificultăţi în rândul autorităţilor din Europa Centrală - reducerea inflaţiei - după ce luna trecută a anunţat încheierea procesului de majorare a dobânzilor, la nivelul de 13%.

În septembrie, rata anuală a inflaţiei în Ungaria a urcat la nivelul record de 20,1%, de la 15,6% în august. Inflaţia de bază a depăşit estimările, ajungând la 20,7%.

Forintul s-a depreciat la un nivel record faţă de euro, din cauza disputei Budapestei cu liderii UE privind problemele legate de statul de drept, care blochează acordarea fondurilor europene.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.