Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban le cere ungurilor să se vaccineze ca să ridice restricțiile până la începutul verii

Facebook
Viktor Orban vaccin

Premierul ungar, Viktor Orban, i-a îndemnat vineri pe unguri în interviul său săptămânal radiodifuzat să se vaccineze împotriva coronavirusului pentru că acest lucru "salvează vieţi" şi a menţionat că Ungaria ar putea "ieşi la liman" la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie, prin dublarea numărului de persoane vaccinate, relatează MTI.

Viktor Orban a calificat vaccinarea drept o chestiune ce ţine de responsabilitatea şi protecţia individuală şi a precizat că peste 3,14 milioane de unguri au primit deja o primă doză, iar 1,3 milioane pe amândouă, scrie agerpres.ro.

El a atenţionat totodată că în rândul opiniei publice câştigă teren "noţiunea eronată" că, după vaccinarea a 60-70% dintre unguri, ceilalţi nu vor mai avea nevoie de vaccin, subliniind că "nimeni nu poate fugi" de virus şi că doar vaccinarea poate oferi protecţie şi salva vieţi.

Următoarele şase săptămâni vor fi decisive în evoluţia epidemiei, a apreciat Orban, potrivit căruia Ungaria ar putea dubla numărul persoanelor vaccinate şi astfel ar putea "ieşi la liman" la sfârşitul lui mai sau începutul lui iunie.

El a mai notat că circa 500.000 de doze de vaccin produs de Johnson&Johnson vor trebui înlocuite, în principal cu cel chinezesc Sinopharm, vaccinul Janssen urmând să fie examinat separat în Ungaria, "ceea ce este o măsură neobişnuită, până acum certificatele occidentale fiind acceptate şi fiind examinate doar cele estice".

Premierul a făcut apel totodată la profesori să "contribuie la redeschiderea ţării", recunoscând totodată că relansarea cursurilor cu prezenţă fizică nu va fi uşoară şi că s-au vaccinat până acum mai puţine cadre didactice decât spera.

Problema redeschiderii şcolilor divizează publicul, întrucât "părinţii îşi fac griji întotdeauna cel mai mult pentru copiii lor", a admis Orban.

Premierul ungar a asigurat pe de altă parte, legat de redeschiderea teraselor, prevăzută după trecerea pragului de 3,5 milioane de inoculări, că ungurii îşi vor "redobândi o parte foarte spectaculoasă a vieţii de dinainte", precizând că taxele pentru utilizarea domeniului public vor fi eliminate, precum şi birocraţia pentru autorizarea teraselor, cu scopul de a încuraja relansarea industriei ospitalităţii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.