Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban o felicită pe succesoarea Angelei Merkel la şefia CDU

washingtonpost.com
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban, care a contribuit la slăbirea poziţiei cancelarului german Angela Merkel, a felicitat-o luni pe Annegret Kramp-Karrenbauer pentru alegerea sa în funcţia de lider al Uniunii Creştin Democrate (CDU), transmite dpa, informează Agerpres.

"Noi, creştin-democraţii din Ungaria, considerăm relaţiile dintre Fidesz (partidul lui Orban) şi CDU ca fiind importante, dincolo de relaţiile dintre ţările noastre", afirmă Orban într-o scrisoare adresată noii lidere a CDU.

Angela Merkel a demisionat de la conducerea formaţiunii, dar rămâne şefa executivului, aminteşte dpa.

Viktor Orban, cunoscut pentru luările sale de poziţie ferme antiimigraţie, a intrat în conflict cu Angela Merkel în legătură cu politica acesteia de deschidere faţă de imigranţi la începutul crizei migraţiei din 2015 şi a contribuit la crearea în Uniunea Europeană a unui bloc opus cancelarei germane, regrupând iniţial ţări central şi est-europene. Ulterior, şi alte ţări, cum ar fi Austria şi Italia, s-au alăturat politicii "patentate" de Orban, închizând graniţele şi blocând accesul refugiaţilor şi migranţilor.

Citește și: Rusia susține că nu se implică în protestele din Franța

Relaţiile lui Orban cu Merkel au rămas glaciale, iar Angela Merkel nu a vizitat de aproape trei ani Ungaria, care este partener al Germaniei în Uniunea Europeană şi NATO.

Fidesz şi CDU fac parte din Partidul Popular European, dar CDU, alături de majoritatea partidelor din PPE, au susţinut o iniţiativă a Parlamentului European împotriva Ungariei în legătură cu măsurile adoptate de Orban considerate ca nocive pentru instituţiile democratice din Ungaria, menţionează dpa.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.