Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban pe cai mari. Super-popularitate după ridicarea gardului cu Serbia și România

Viktor Orban

Sprijinul public pentru partidul de guvernământ ungar FIDESZ a crescut în ultima lună cu cinci puncte procentuale, în timp ce în cazul partidelor de opoziţie acesta a rămas practic neschimbat, informează MTI, citând un sondaj al recent al Institutului Nezopont, comandat de ziarul Magyar Idok. În acelaşi timp, sprijinul pentru decizia guvernului de a ridica un gard la frontiera cu Serbia a crescut până la 73%. 

FIDESZ-KDNP a crescut în septembrie de la 29% la 34% în intenţiile de vot, în timp ce partidul radical naţionalist Jobbik a ajuns la 17% de la 15%. 

Socialiştii au rămas la un sprijin public de 8%, în timp ce Coaliţia democrată (DK) de stânga şi micul partid ecologist LMP au pierdut fiecare câte un punct, ajungând la 5% şi respectiv 4% din intenţiile de vot. La rândul său partidul Egyutt este creditat cu 1% din intenţiile de vot, indică sondajul. 

În rândul alegătorilor decişi să voteze, FIDESZ-KDNP este creditat cu un sprijin de 44%, cu patru puncte procentuale în plus în comparaţie cu luna precedentă, în timp ce Jobbik a rămas la 26% din opţiunile acestora. Socialiştii au din acest punct de vedere un sprijin de 9%, DK de 8% şi LMP de 6%. 

Institutul Nezopont precizează că sprijinul pentru coaliţia aflată la guvernare nu a mai fost la acelaşi nivel din septembrie anul trecut, înainte de a-şi anunţa planurile de a introduce o taxă pe internet. 

Proporţia alegătorilor nedecişi şi a celor care nu vor să voteze a scăzut de la 34% la 28%. 

De asemenea, Institutul Nezopont a mai cerut oamenilor opinia în privinţa ridicării gardului de la frontiera cu Serbia. Potrivit sondajului, sprijinul pentru gardul ridicat pentru a împiedica afluxul masiv al migranţilor a crescut de la 55% la 73% într-o singură săptămână. 

Sondajul a fost efectuat în perioada 19-24 septembrie, pe un eşantion de 1.000 de persoane.AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.