Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, reacție după atentatele din Belgia

Viktor-Orban

Ungaria va mentine sau va spori toate masurile de securitate la granitele sale, a anuntat miercuri premierul ungar Viktor Orban dupa o reuniune cu responsabilii în domeniul securitatii, în contextul atentatelor comise marti dimineata la aeroportul international Bruxelles-Zaventem si statia de metrou Maelbeek din capitala belgiana, relateaza MTI.

Alerta antiterorista va fi mentinuta la al doilea cel mai înalt nivel, în timp ce Fortele speciale antiterorism ungare (TEK) sunt în alerta maxima. De asemenea, va fi mentinuta starea de urgenta în ceea ce priveste migratia.

Orban a precizat ca i-a dat dispozitii ministrului de interne Sandor Pinter sa pregateasca spre analiza toate propunerile referitoare la terorism pentru reuniunea saptamânala a guvernului ungar.

El a subliniat ca Ungaria trebuie sa-si modernizeze mijloacele tehnice folosite de serviciile sale secrete. ''Vom cumpara tehnologie si vom tine cursuri de instruire'', a spus seful executivului ungar.

Viktor Orban le-a cerut concetatenilor lui sa accepte ''cu rabdare'' noile masuri de securitate si sa coopereze cu autoritatile.

''Tinta atacurilor de marti nu a fost Belgia, ci Europa, inclusiv Ungaria, si întrucât Ungaria este parte a Uniunii Europene este nevoie sa se pregateasca pentru toate amenintarile posibile si sa ia toate masurile de precautie'', a mai spus premierul ungar.

Atentatele comise marti dimineata pe aeroportul international Bruxelles-Zaventem si în statia de metrou Maelbeek din capitala belgiana s-au soldat cu peste 30 de morti si 250 de raniti.

AGERPRES

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.