Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban, acuzat de șefa CE că vrea să rupă 'unitatea' Uniunii Europene: 'Dacă plătiți în ruble, încălcați sancțiunile UE'

BBC
Viktor Orban

Ungaria va încălca sancțiunile UE dacă își va respecta promisiunea de a plăti pentru energia rusească în ruble, a declarat pentru CNN președintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.

"Am făcut o analiză a decretului lui Vladimir Putin, iar cazul juridic este foarte clar. Ceea ce sugerează Putin - această transformare a euro în ruble și apoi plata facturii la gaz - ar fi o încălcare a sancțiunilor. Dacă faci asta, plătești în ruble, încalci sancțiunile, eludezi sancțiunile pe care le-am pus Rusiei", a declarat vineri președintele Comisiei Europene, von der Leyen, într-un interviu acordat lui Christiane Amanpour de la CNN.

Premierul ungar Viktor Orbán indicase că țara sa ar fi dispusă să plătească gazul rusesc în ruble, după ce președintele rus Vladimir Putin a semnat un decret prin care cere ca "țările neprietenoase" să fie obligate să plătească gazul în această monedă.

UE era în discuții cu Budapesta, a declarat Von der Leyen pentru CNN. "Până acum, Ungaria a respectat sancțiunile, așa că, până când nu vom vedea contrariul, este în regulă. Niciodată nu am mai văzut Uniunea Europeană atât de unită, atât de hotărâtă, atât de rapidă. Și cred că pentru fiecare dintre statele noastre membre, de asemenea, (n. r.: există) o întrebare: vreau să fiu primul care să rupă această unitate? Cred că nu", a spus ea.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.