Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban trage cu tunul înaintea alegerilor europarlamentare: Manfred Weber este un lider slab

FOX NEWS
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban l-a numit pe principalul candidat al Partidului Popular European (PPE) pentru funcţia de preşedinte al Comisiei Europene, Manfred Weber, drept un „lider slab”, relatează Politico.

„Dacă vrei să fii un lider, trebuie să te lupţi pentru convingerile tale. După ce văd, Manfred Weber este un om decent, dar nu este dispus să se lupte pentru valorile sale”, a declarat Orban într-un interviu acordat Bild şi publicat vineri, conform news.ro.

Remaniere: Dragnea anunță schimbarea unui vicepremier

Orban  - care face parte din PPE la fel ca Weber – a declarat că „singura diferenţă între Weber şi rivalul său de stânga Frans Timmermans este aspectul fizic”, adăugând că Weber, în opinia sa, „nu mai este un politician conservator”.

Orban şi-a retras susţinerea pentru Weber după ce Weber a declarat că nu va accepta poziţia de preşedinte al Comisiei dacă succesul său depinde de susţinerea partidului lui Orban, Fidesz.

Acea declaraţie a fost „o insultă la adresa poporului ungar, la adresa votanţilor unguri aşa că el a devenit intolerabil”, a afirmat Orban.

Orban a declarat că încă se consideră membru al PPE, deşi Fidesz a fost suspendat în martie.

În interviu, Orban a vorbit şi despre cancelarul german Angela Merkel, cea care a afirmat în repetate rânduri că va părăsi scena politică după ce i se termină mandatul de cancelar în 2021.

„Angela Merkel nu a plecat încă, dar deja lipseşte”, a afirmat Orban, adăugând că nu crede că ea va pleca până nu va vedea acest lucru.

„Până la urmă, vorbim despre cea mai puternică luptătoare din Europa care a întrecut atât de mulţi bărbaţi în ultimii ani. Oricine o subestimează greşeşte”, a declarat Orban.

„De când a decis să se retragă parţial, Europa nu a fost condusă deloc. Europa are nevoie de un cancelar german puternic, cu idei clare şi ferme. Acesta este adevărul, fie că ne place sau nu”, a precizat el.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.