Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viktor Orban va participa la învestirea lui Javier Milei

Digi24
Viktor Orban

Premierul ungar Viktor Orban va participa la Buenos Aires la învestirea în funcţie a viitorului preşedinte argentinian Javier Milei, a anunţat vineri purtătorul de cuvânt al lui Orban, Bertalan Havasi, potrivit agenţiei ungare de presă MTI.

Orban şi Milei au avut o convorbire telefonică, iar cu această ocazie premierul ungar l-a felicitat pe preşedintele ales al Argentinei. Acesta din urmă l-a invitat să participe la ceremonia sa de învestire din 10 decembrie, invitaţie acceptată de Orban, a spus purtătorul de cuvânt, potrivit Agerpres.

Viktor Orban a fost singurul lider al unei ţări membre a UE care, pe 1 ianuarie 2019, a participat la învestirea preşedintelui de extremă dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, care între timp şi-a încheiat mandatul şi a pierdut anul trecut alegerile prezidenţiale în faţa social-democratului Luiz Inácio Lula da Silva.

Javier Milei, politician de asemenea de extremă dreapta, l-a învins în turul doi al alegerilor prezidenţiale, cu 55,69% din voturi, pe candidatul peronist, actualul ministru al economiei, Sergio Massa, care a obţinut 44,3%.

El a promis că-şi va axa politica externă pe apropierea faţă de SUA şi Israel, în timp ce programul său de politică internă cuprinde măsuri de terapie de şoc, precum închiderea Băncii Centrale, dolarizarea economiei şi reducerea drastică a cheltuielilor publice, în campania electorală purtând cu el o drujbă ca simbol al tăierii cheltuielilor.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.