Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Viziunea lui Viktor Orban: 'Vreau ca Ungaria să rămână moştenire copiilor noştri, nu copiilor unor străini'

www.spiegel.de
Viktor Orban

Dacă Fidesz va câştiga alegerile legislative din 3 aprilie, guvernul va extinde programul de susţinere a familiilor şi, în funcţie de performanţa economiei, ar putea chiar spori sprijinul financiar, a declarat vineri premierul ungar Viktor Orban, într-un interviu acordat postului public radio Kossuth, informează MTI.

Orban a subliniat că obiectivul său personal este de a asigura îmbunătăţirea circumstanţelor financiare ale familiilor cu copii, adăugând că "fără copii nu există viitor".

"Vrem ca această ţară să le rămână moştenire copiilor noştri, nu copiilor unor străini", a menţionat în context premierul ungar.

Ungaria cheltuieşte pentru susţinerea familiilor mai mult decât orice alt stat european, iar scopul este de a crea condiţiile ca familiile să-şi asume responsabilitatea de a avea copii, a insistat Orban.

"Nu vrem să devenim o ţară de imigranţi", a punctat el.

Pe de altă parte, rivalul lui Orban în perspectiva alegerilor din aprilie, candidatul comun al opoziţiei la postul de premier, Peter Marki-Zay, a apreciat vineri într-o conferinţă de presă online că ungurii trebuie să aleagă la acest scrutin între două viziuni opuse pentru ţară, a consemnat MTI.

Una din aceste viziuni este "Ungaria lui Viktor Orban", care a devenit "cea mai săracă şi coruptă ţară din UE, cu cea mai ridicată rată de mortalitate", "dar există şi o altă Ungarie şi le cerem alegătorilor să susţină platforma pentru o Ungarie prosperă", a spus reprezentantul opoziţiei.

El a asigurat că alianţa opoziţiei se caracterizează printr-o "unitate naţională completă" şi regrupează "adepţi ai dreptei şi ai stângii, evrei, creştini, atei, romi şi de alte etnii uniţi în dragostea şi dorinţa de a construi o ţară pe calea spre prosperitate, cu valori occidentale".

Lista comună a celor şase partide din alianţa de opoziţie include candidaţi şi militanţi pentru drepturi civile şi "evident îi include pe fraţii şi surorile noastre de etnie romă", a adăugat Marki-Zay, care şi-a exprimat totodată convingerea că lista opoziţiei va obţine mai multe voturi decât Fidesz la scrutinul din aprilie.

Premierul Viktor Orban se va confrunta cu un front al opoziţiei unite pentru prima dată de când a preluat conducerea guvernului printr-o victorie electorală detaşată, în 2010. Un sondaj publicat săptămâna trecută de institutul IDEA a indicat că Fidesz conduce în opţiunile de vot ale electoratului, devansând cu două puncte procentuale alianţa partidelor de opoziţie (39% dintre intenţiile de vot faţă de 37%), în timp ce un sondaj realizat în decembrie de acelaşi institut arăta cele două tabere la egalitate, fiecare cu un scor de 38%.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.