Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vila de pe malul lacului Leman din Geneva a lui Vladimir Plahotniuc, rămâne sub sechestru

stiri.md
vila geneva plahotniuc

Curtea Supremă de Justiție a respins ca neîntemeiată cererea avocatului Lucian Rogac, depusă în numele lui Vladimir Plahotniuc, privind strămutarea recursului declarat împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie 2020, de la Curtea de Apel Chișinău la o altă instanță egală în grad.

Menționăm că pe rolul Curții de Apel Chișinău se află examinarea recursului depus de avocatul Lucian Rogac, în numele lui Vladimir Plahotniuc, împotriva încheierii Judecătoriei Chișinău, sediul Ciocana, din 25 septembrie 2020 "emisă în cauza penală nr. 2018978161 prin care a fost dispusă aplicarea sechestrului pe cota de 1.0 a bunului imobil (casa de locuit), amplasat în XXXXX, înregistrat în Cartea funciară pe numele companiei MARECHES SA", transmite mold-street.com.

Pe 1 septembrie 2021, avocatul a înaintat cererea prin care a solicitat strămutarea judecării recursului de la Curtea de Apel Chișinău la o altă instanță egală în grad, motivând că se încalcă "dreptul la un proces echitabil și se creează impedimente la exercitarea dreptului de proprietate asupra bunurilor sechestrate, în mod abuziv și ilegal, repartizarea examinării recursului fiind făcută cu grave erori de procedură".

content-image

Totodată, potrivit apărării, instanța de judecată a depășit termenul legal de examinare a unor astfel de recursuri, ședințele de judecată fiind amânate nejustificat și modificându-se datele de examinare cu anunțarea intenționat greșită a acestora.

De cealaltă parte, CSJ a constatat că cererea de strămutare nu corespunde cerințelor Codului de procedură penală.

Potrivit Procuraturii Generale în cauza penală nr. 2018978161 au fost identificate și sechestrate 21 bunuri în valoare totală de 811 milioane lei (încăperi nelocative - 9, încăperi locative – 2, construcții nelocative – 2, mijloace de transport – 1, teren pentru construcții – 2, capital social – 2, creanțe - 3), care ar aparține lui Vladimir Plahotniuc.

Printre acestea se numără şi vila oligarhului fugar, amplasată în suburbia orașului elvețian Geneva, chiar pe malul lacului Leman.

Potrivit unei anchete RISE Moldova, firma care în 2012 a cumpărat vila cu 31,5 milioane de franci elvețieni de la miliardarul olandez Alfred Balm se numește Mareches SA.

Are denumirea străzii unde se află somptuosul imobil și a fost creată cu doar o lună înainte de tranzacție și are statut de societate pe acțiuni anonimă.

Potrivit datelor din registrul comercial elvețian, din mai 2018 și până în aprilie 2020, Mareches SA a fost administrată de avocatul Benedict Fontanet. Acesta mai reprezenta zeci de companii elvețiene, dar și firme înregistrate în jurisdicții offshore.

Din aprilie 2020 administrator la Mareches SA este Dimitri Lavrov. O persoană cu același nume este founding partner la NEXLAW Avocats din Geneva, Elveția.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.