Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin americanii! O cunoscută bancă din România a fost VÂNDUTĂ

banca negocieri

Tranzacţie imensă pe piaţa bancară autohtonă. O cunoscută bancă din România a fost vândută americanilor. Subsidiara din ţara noastră a Piraeus Bank a ajuns pe mâna fondului american JC Flowers. Tranzacția a fost notificată autorităților săptămâna trecută și este estimată să fie finalizată în prima jumătate a anului viitor.

Citește și: Udrea la shopping cu mama! Suma uriașă pe care a plătit-o pentru o haină

Totul a venitrapid pentru că grecii erau presați de angajamentele în fața Comisiei Europene să vândă afacerile din afara peninsulei. “Vânzarea operațiunilor din România reprezintă un pas major către implementarea planurilor de restructurare ale grupului, așa cum au fost agreate cu Directoratul de Competiție al Comisiei Europene, precum și implementarea planului strategic al grupului Agenda 2020. Sunt în mod special bucuros că Piraeus Bank România va fi deținută și administrată de una dintre cele mai apreciate firme internaționale de capital privat cu o experiență importantă în serviciile financiare în numeroase jurisdicții”, a declarat Christos Megalou, directorul executiv al grupului Piraeus, conform profit.ro.

Citește și: Atenție! Guvernul a modificat o lege extrem de importantă – cum se va proceda de acum

“Piraeus Bank România are o solvabilitate, lichiditate și un profil al activelor solide în economia cu cea mai rapidă creștere din Uniunea Europeană. Așteptăm cu nerăbdare să lucrăm cu Piraeus Bank România pentru a încheia achiziția și a crea o bancă independentă și puternică în sectorul bancar dinamic din România”, a declarat J. Christopher Flowers, directorul executiv al fondului.

 

 

 

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.