Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin inundațiile, după ultimele ninsori: A fost emis cod portocaliu

ph-online.ro
viitura prahova

Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au actualizat codurile hidrologice pentru râuri din nord-vestul și vestul țării, în bazinele hidrografice: Tur, Crasna, Crişul Negru, Crişul Alb, Timiş, Bârzava și Moraviţa.

Astfel, începând de duminică, de la ora 12.00, până luni, la aceeași oră, este activ Codul portocaliu, pe râurile din bazinul hidrografic Tur – sectorul situat în aval de stația hidrometrică Turulung (sector îndiguit, judeţul Satu Mare).

De asemenea, este în vigoare Codul galben, începând de duminică, ora 12.00, până luni, la miezul nopții, pe anumite sectoare de râuri din bazinele hidrografice: Tur (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crasna (sector îndiguit, judeţul Satu Mare), Crişul Alb (sector îndiguit, judeţul Arad) și Timiş (sector îndiguit, judeţul Timiş).

Tot Cod galben este de duminică, ora 12.00, până luni, la aceeași oră, și pe râuri din bazinele hidrografice: Crişul Negru (sector îndiguit, judeţele: Bihor şi Arad), Bârzava (sector îndiguit, judeţul Timiş) și Moraviţa (sector îndiguit, judeţul Timiş).

În acest context pot fi depășite cotele de apărare, fiind posibile creşteri de debite şi niveluri, ca urmare a propagării viiturilor formate anterior în amonte.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.