Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin primii bani din PNRR. 1,8 miliarde de EURO vor fi virați azi României de Comisia Europeană după negocieri dure duse de Florin Cîțu cu Ursula von der Leyen

Inquam Photos/ Octav Ganea
PNRR Planul National de Relansare si Rezilienta

Este vorba de prima tranșă din pre-finanțarea aferentă PNRR, de circa 1,8 miliarde euro, corespunzătoare părții de granturi, ar urma să fie virată României joi de Comisia Europeană. Este prima parte din suma granturilor - vor fi 14,2 miliarde euro, total granturi până în 2026.

Acordul de finanțare între România și Comisia Europeană, necesar pentru a primi această primă pre-finanțare, potrivit surselor STIRIPESURSE.RO a fost semnat de ministrul interimar al Fondurilor Europene (MIPE), Florin Cîțu, chiar în ultima zi a mandatului fostului guvern. De menționat ca acești bani au fost negociați dur de fostul premier cu șefa executivului european după ce fostul ministru USR, Cristian Ghinea a lăsat ministerul și negocierile la voia întâmplării.

Tranșa a doua a pre-finanțării, de circa 1,94 miliarde euro (aferentă celor 14,9 miliarde euro care reprezintă partea de împrumuturi din PNRR) va intra la Ministerul de Finanțe în decembrie. Pentru această a doua tranșă, noul ministru de finanțe Adrian Câciu a semnat acordul de împrumut vineri, 26 noiembrie, potrivit unui comunicat al Ministerului de Finanțe.

Fondurile totale alocate prin PNRR, în total – 29,2 miliarde euro sunt alcătuite din granturi – de circa 14,2 miliarde euro și împrumuturi – de circa 14,9 miliarde euro.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.