Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vin ZILE NEGRE pentru abuzatorii animalelor - Marcel Vela anunță operaționalizarea Poliției Animalelor până la finalul anului

Inquam Photos - George Călin
Inquam Marcel Vela

Ministrul Internelor, Marcel Vela, a anunțat, joi, că până la sfârșitul anului dorește operaționalizarea Poliției Animalelor, în toate județele țării, și a enumerat necesarul la primă mână pentru aplicarea Legii cu același titlu.

„Având in vedere recenta inființare a poliției animalelor la nivelul MAI urmează să fie operaționalizate structurile. Vom demara procedurile de concurs pentru 86 de medici veterinari. Vor fi funcționari cu statut special. Avem în vededere achizitia a 42 de autoutilitare noi. Vor intra in dotarea politiei animalelor”, a explicat Vela.

Poliția animalelor, spune demnitarul, „va fi o structura distincta, vizibila, personalizată pentru  public și în societate”.

”Am găsit in domnul Marius Chirca și fundația sa parteneri de nădejde, la fel ca și in domnul doctor Rugină. Pentru că e un moment important , in creionarea, construirea, adoptării acestei legi a poliției animalelor, mulțumesc sustinatorilor, pentru ca nu e doar un proiect de suflet al meu ci al multor români”, a mai spus ministrul de Interne.

Citește și: Soția și Menajera, INTERPUSELE lui Daniel Tudorache - Lua prin intermediul lor diamante, vacanțe de lux, școli private, și aveau conturi și de 3 milioane de lei

El amintește că a anunțat acest proiect „de la începutul mandatului”.

„Vreau ca până la sfarsitul anului sa fie operațională această poliție a animalelor.

Marius Chirca, fondatorul unui ONG de profil care a susținut acest proiect, se arată optimist n privința noii strucuturi de poliție.

„Pentru mine e un nou inceput. Vreau sa mulțumesc domnului ministru pentru tot sprijinul. Stiu cat am indurat si de cate ori m-am lovit de autoritati. in incercarea de a schimba ceva. Asigur comunitatea iubitorilor de animale ca lucrurile merg spre bine...

Au fost discuții interminabile și vreau să asigur susținătorii și urmăritorii că ceva n bine se va schimba pentru animalele din România”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.