Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vine iarna, dar marii producători de petrol au decis să închidă și mai tare robinetul: se anunță o perioadă extrem de dificilă

SteelGruru
petrol

OPEC şi-a revizuit în scădere previziunile privind creşterea cererii globale de petrol în 2022, pentru a cincea oară din aprilie, şi a redus şi mai mult cifra de anul viitor, invocând provocările economice tot mai mari, inclusiv inflaţia ridicată şi creşterea ratelor dobânzilor, transmite Reuters.

Cererea de petrol în 2022 va creşte cu 2,55 milioane barili pe zi (bpd), sau cu 2,6%, a anunţat Organizaţia Ţărilor Exportatoare de Petrol (OPEC) într-un raport lunar, în scădere cu 100.000 bpd faţă de prognoza anterioară, informează News.ro.

”Economia mondială a intrat într-o perioadă de incertitudine semnificativă şi provocări în creştere, în al patrulea trimestru al anului 2022. Riscurile negative includ inflaţia ridicată, înăsprirea politicii monetare de către marile bănci centrale, nivelurile ridicate ale datoriei suverane în multe regiuni, înăsprirea pieţelor muncii şi constrângerile persistente ale lanţului de aprovizionare”, a spus OPEC în raport.

Acest raport este ultimul înainte ca OPEC şi aliaţii săi, cunoscuţi împreună ca OPEC+, să se întâlnească pe 4 decembrie.

Grupul, care şi-a redus recent obiectivele de producţie, va rămâne precaut, a spus săptămâna trecută ministrul Energiei din Arabia Saudită, liderul de facto al OPEC+.

Pentru anul viitor, OPEC se aşteaptă ca cererea de petrol să crească cu 2,24 milioane bpd, tot cu 100.000 bpd mai puţin decât prognozase anterior.

În ciuda comentariilor cu privire la provocările tot mai mari, OPEC şi-a păstrat previziunile de creştere economică globală pentru 2022 şi 2023 şi a spus că, deşi riscurile sunt înclinate spre scădere, există şi un potenţial de creştere.

"Acest lucru poate proveni dintr-o varietate de surse. În mod predominant, inflaţia ar putea fi afectată pozitiv de orice soluţionare a situaţiei geopolitice din Europa de Est, permiţând politici monetare mai puţin stricte", a spus OPEC.

Preţul petrolului şi-a menţinut declinul după publicarea raportului, fiind tranzacţionat în jur de 95 de dolari pe baril.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.