Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vine valul de imigranți: 10.000 de persoane au intrat deja în Macedonia

refugiati imigranti

Macedonia se vede confruntată cu un nou val important de imigranţi, după ce în ultimele 24 de ore alţi circa 10.000 au intrat pe teritoriul ei venind dinspre Grecia, fapt care a determinat autorităţile de la Skopje să ordone mobilizare tuturor capacităţilor poliţiei, transmite AFP.

Citește și: Începe REVOLUȚIA șiită în Arabia Saudită

Deşi această cifră nu depăşeşte recordul de 12.000 de imigranţi pe zi înregistrat la începutului lunii septembrie, Ministerul macedonean de Interne avertizează că se aşteaptă ca fluxul migrator să se menţină la acelaşi nivel şi în zilele următoare. Şi alte surse din cadrul poliţiei locale au declarat că în perioada următoare vor ajunge în Macedonia tot 10.000 de imigranţi pe zi. Numărul imigranţilor care au intrat în această ţară în ultimele zile a fost cuprins între 3.000 şi 5.000.

Citește și: Strategia care aruncă totul în aer: Înțelegerea SUA - Rusia scoate România din NATO

Din luna ianuarie, circa 630.000 de imigranţi ilegali din Africa, Orientul Mijlociu şi Asia au pătruns în Uniunea Europeană, aceştia provenind în special din Siria, Irak, Afganistan, Pakistan şi numeroase state africane, precum Eritreea, Somalia, Sudan, Nigeria. După ce traversează Marea Mediterană sau Marea Egee cu ambarcaţiuni puse la dispoziţie de traficanţi, imigranţii intră în Europa în special prin Grecia şi Italia, iar de acolo de obicei îşi continuă călătoria către vestul Europei. Cei ajunşi în Grecia folosesc aşa-numită 'rută a Balcanilor', care trece şi prin Macedonia, scrie agerpres.ro.

Citește și: Fata lui Corneliu Vadim Tudor a refuzat postul de la Parlament: Vezi motivul

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.