Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vinerea Neagră a democraţiei: PACT va sesiza la AEP 'tentativa de mită electorală a PRU'

gheorghe turda pru

Platforma Acţiunea Civică a Tinerilor va sesiza la Autoritatea Electorală Permanentă tentativa de mită electorală a Partidului România Unită. Pe site-ul său oficial, PRU a demarat o campanie intitulată “Black Friday la PRU” prin care promit “smartphoneuri Samsung, Iphone, Huawei, etc” celor care se înscriu în partid pe 18.11.2016, după orele 00:00.

PACT consideră că prin această campanie, PRU încalcă din nou legea. Potrivit OUG 67/2012 privind modificarea art. 55 din Legea nr. 35/2008, “promisiunea, oferirea sau darea de bani, bunuri ori de alte foloase in scopul determinarii alegatorului sa voteze sau sa nu voteze un anumit competitor electoral ori un anumit candidat, precum si primirea acestora de catre alegator, in acelasi scop, constituie infractiuni si se pedepsesc cu inchisoare de la 6 luni la 5 ani. (…)” Nu intră în incidenţa legii materiale electorale de propagandă “a caror valoare nu depaseste 10 lei fara TVA pentru fiecare articol, fara ca aceste bunuri sa poată fi alimente, bauturi alcoolice sau nealcoolice ori produse din tutun."

După ce au racolat mai mulţi politicieni cercetaţi penal de la alte partide, PRU a găsit o nouă modalitate lamentabilă de a-şi mări numărul de membri. În lipsa unui program politic serios şi coerent, Partidul România Unită preferă cumpărarea simpatiei votanţilor prin mijloace ilegale, se anunţă într-un comunicat de presă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.