Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vineri, de Ziua Veteranilor de Război, Ministerul Apărării Naționale organizează un eveniment dedicat acestora

digi24.ro
mapn

Ministerul Apărării Naţionale organizează, vineri, de Ziua Veteranilor de Război, ceremonia militară şi religioasă de depunere de coroane, jerbe sau buchete de flori la Monumentul Eroilor Patriei amplasat în faţa Universităţii Naţionale de Apărare, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat al MApN transmis AGERPRES, la ceremonie vor fi prezenţi ministrul Apărării, Angel Tîlvăr, şi şeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu.

Ceremonii similare se vor desfăşura, în ţară şi în străinătate, la opere comemorative, cimitire şi monumente care omagiază sacrificiul veteranilor de război.

Campania "Recunoştinţă veteranilor de război"

MApN mai informează că, în perioada 20 - 29 aprilie, se desfăşoară campania "Recunoştinţă veteranilor de război", care include acţiuni de distribuire a unor pachete cadou pentru cei 1.096 de veterani şi veterane de război şi cele 24 de văduve de război de pe teritoriul României şi pentru trei veterani de război din Republica Moldova, precum şi alte activităţi de cinstire a memoriei celor care şi-au pierdut viaţa pe timpul celei mai mari conflagraţii mondiale şi a supravieţuitorilor acesteia, veteranii de război.

În urma celui de-al Doilea Război Mondial, România a înregistrat peste 900.000 de morţi, dispăruţi, prizonieri, răniţi şi invalizi (circa 92.000 decedaţi). Armata Română a continuat lupta şi după eliberarea teritoriului românesc, contribuind semnificativ şi la eliberarea Ungariei şi Cehoslovaciei. În total, efortul de război a implicat dislocarea pe front a 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 şi-au pierdut viaţa, aproape 60.000 au fost daţi dispăruţi, iar peste 330.000 au fost răniţi în luptă.

 

Ziua Veteranilor de Război se sărbătoreşte, în fiecare an, la 29 aprilie şi a fost instituită prin Hotărârea de Guvern nr. 1222/2007.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.