Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vineri, prețurile petrolului au înregistrat o creștere semnificativă, dar au încheiat a treia săptămână de declin

aa.com.tr
oil price

Preţurile petrolului au crescut puternic vineri, dar au consemnat al treimea declin săptămânal, după scăderile puternice la începutul săptămânii, din cauza temerilor legate de majorarea ratelor dobânzilor, problemele din sectorul bancar american şi încetinirea cererii chineze, transmite Reuters, citat de news.ro.

Preţul ţiţeiului Brent a crescut cu 2,88 dolari, sau cu 3,9%, la 75,37 dolari pe baril.

Cotaţia petrolului U.S. West Texas Intermediate a crescut cu 2,85 dolari, sau cu 4,2%, la 71,42 dolari pe baril, după patru zile de scăderi care au dus contractul la minime observate ultima dată la sfârşitul anului 2021.

Benchmark-ul Brent a încheiat săptămâna cu o scădere de aproximativ 5,2%, în timp ce WTI a înregistrat o pierdere de 6,6%, în ciuda faptului că a consemnat cea mai mare creştere procentuală zilnică dintr-o lună.

”Petrolul încearcă să inverseze recenta scădere a preţurilor declanşată de ratele mai mari ale dobânzilor şi temerile de recesiune, mai ales în sectorul bancar”, a declarat Dennis Kissler, vicepreşedinte senior de tranzacţionare la BOK Financial.

Din punct de vedere tehnic, ţiţeiul a trecut printr-o vânzare exagerată de lichidare, a spus Kissler, adăugând că poziţiile lungi ale fondurilor speculative au fost la cel mai scăzut punct din ultimii ani, ceea ce implică ”multă putere de cumpărare”.

Analiştii spun că a existat o deconectare între cererea de petrol şi elementele fundamentale ale ofertei şi preţurile

”Rezultatul este că există o mare deconectare între soldurile petrolului şi preţurile petrolului”, a declarat analistul PVM de pe piaţa petrolului Stephen Brennock, în timp ce analiştii de la Commerzbank au remarcat că preocupările legate de cererea de petrol sunt exagerate şi se aşteaptă la o corecţie a preţurilor în creştere, în săptămânile următoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.