Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Vineri se joacă la Herning semifinalele mondialului feminin de handbal

news.ro
handbal minge

Campionatul Mondial de Handbal Feminin IHF 2023 programează vineri cele două semifinale. La Jyske Bank Boxen din Herning, Danemarca și Norvegia se vor confrunta pentru un loc în finală la ora 18:30, în timp ce a doua semifinală va aduce față în față Franța și Suedia.

Danemarca - Norvegia - 18:30

Una dintre gazdele turneului Danemarca/Norvegia/Suedia 2023 va fi cu siguranță în finală, după ce Danemarca și Norvegia se vor întâlni într-o confruntare interesantă, prima semifinală a Campionatului Mondial Feminin IHF 2023.

Un derby de tradiție, o confruntare cu greutate între două rivale scandinave, cele două echipe câștigând împreună 17 clasări pe podium, între ele și cinci din cele 25 de titluri din istoria Campionatului Mondial Feminin IHF, toate în ultimele 13 ediții ale competiției.

În plus, aceasta a fost și finala EURO EHF 2022, când Norvegia a câștigat titlul continental cu scorul de 27-25 anul trecut la Ljubljana. Mai mult, Norvegia se află în a unsprezecea semifinală la competiția de handbal feminin, câștigând opt dintre ele și pierzând doar trei.

Seria lor de clasări în top 10 este impresionantă - nu au terminat niciodată mai jos de locul 9 în cele 22 de apariții în competiție - și victoria cu 30-23 din sferturile de finală împotriva Olandei le-a asigurat a cincea calificare consecutivă în semifinale.

Suedia - Franța - 22:00

Acum șase ani, la Campionatul Mondial Feminin IHF 2017, Suedia scria istorie, obținând pentru prima dată calificarea în semifinale, cu o victorie de 26-23 împotriva Danemarcei. Au terminat pe locul patru în acea competiție, după ce au pierdut meciul din semifinale cu Franța, scor 23-25.

Istoria se va repeta vineri la Jyske Bank Boxen din Herning, când Franța și Suedia se vor confrunta din nou, luptând pentru un loc în finala Campionatului Mondial Feminin IHF.

În timp ce Suedia nu a ajuns niciodată în finală, pierzând singura semifinală în Germania 2017, Franța a câștigat toate cele șase semifinale jucate, ajungând în finala competiției de fiecare dată. Echipa lui Olivier Krumbholz a ajuns de asemenea în finală în două din ultimele trei ediții, dorind să obțină o nouă medalie.

Cele două echipe sunt singurele care au o serie de șapte victorii consecutive la Campionatul Mondial Feminin IHF 2023, iar pentru una din ele șirul va fi probabil întrerupt în ceea ce va fi penultima partidă a lui Olivier Krumbholz în competiția de handbal mondială, deoarece antrenorul Franței a anunțat că se va retrage după Jocurile Olimpice de la Paris 2024.

"De când m-am întors, am ratat doar o singură semifinală din zece competiții internaționale majore, este ceva ce ne face mândri, dar este și foarte important pentru că această perioadă evidențiază handbalul francez. Dar trebuie să avem în vedere că este greu, foarte greu. Acum voi motiva puțin jucătoarele, pentru a merge puțin mai departe", a declarat Krumbholz.

Surprinzător, Franța are cea mai bună ofensivă dintre cele două echipe - 222 de goluri marcate față de cele 206 ale Suediei - dar echipa scandinavă a primit cel mai mic număr de goluri până acum - 19,57 pe meci - exact patru mai puțin decât cele 24,57 ale Franței.

Totuși, echipa lui Krumbholz a strălucit în momentele importante, primind 23 de goluri în victoria împotriva Norvegiei și 22 de goluri în victoria din sferturile de finală împotriva Cehiei.

"Am avut o competiție minunată până acum, desigur, am jucat acasă pentru prima dată în Suedia, dar acum suntem aici, în Herning, și vrem să livrăm cele mai bune performanțe posibile pentru a câștiga o medalie", spune Nathalie Hagman, cea mai bună marcatoare a Suediei până acum în competiție, cu 38 de goluri, citată de site-ul oficial al IHF.

Tot vineri se joacă și primele două meciuro din turneul pentru locurile 5-8, dintre Germania și Cehia (12:30) și Muntenegru cu Țările de Jos (15:30).

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.