Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOL în grup. Curtea Supremă indiană se pronunţă în cazul care a şocat o lume-ntreagă

India Today
india, viol

Curtea Supremă din India decide vineri dacă susţine sau nu sentinţa de condamnare la moarte a patru bărbaţi condamnaţi în cazul violului în grup comis în decembrie 2012 într-un autobuz în New Delhi, abuz soldat cu decesul victimei la spital, la două săptămâni după producerea faptelor, transmite DPA, potrivit agerpres.

Jyoti Singh a fost acostată şi violată de cinci bărbaţi adulţi şi un minor într-un autobuz în mişcare în noaptea de 16 decembrie 2012. Ea a murit într-un spital din Singapore două săptămâni mai târziu.

Scandalul din Bundeswehr scoate la iveală haosul din gestionarea cererilor de azil în Germania

Dintre cei şase acuzaţi în acest caz, unul a fost găsit decedat în celula în care era închis, iar minorul a fost eliberat în decembrie 2015 după ce a stat trei ani într-o şcoală de corecţie.

Ceilalţi patru acuzaţi - Akshay Thakur, Vinay Sharma, Pawan Gupta şi Mukesh Singh - au fost condamnaţi la moarte de instanţe inferioare, decizie pe care au contestat-o la Curtea Supremă.

''Am cerut Curţii să ţină cont de situaţia familiilor lor şi de vârsta lor ca circumstanţe atenuante. Ei nu sunt recidivişti. Ar trebui să li se ofere şansa de a se corecta'', a declarat avocatul acuzaţilor, A.P. Singh.

''Sunt sigură că instanţa supremă va anunţa sentinţa de condamnare la moarte. Curtea Supremă îi va face dreptate fiicei mele. Se va da un exemplu pentru restul lumii'', a declarat Asha Devi, mama victimei, pentru cotidianul 'Times of India'.

În cazul în care Curtea Supremă respinge apelul acuzaţilor, aceştia se mai pot adresa instanţei de încă două ori. În cazul menţinerii condamnării la moarte, ei pot solicita preşedintelui Indiei comutarea sentinţei în închisoare pe viaţă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.