Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VERDICT CRUNT pentru violatorii din Vaslui - Plouă cu ani grei de pușcărie

violatori vaslui

Judecatoria Vaslui a decis, luni, ca Burada Ovidiu Silviu, unul din cei 7 violatori in Vaslui si cel care a orchestrat infractiunea, sa primeasca 8 ani si 4 luni de inchisoare, aceasta fiind cea mai mare pedeapsa acordata.

Citește și: Violatorii din Vaslui, o nouă lovitură: Ce se întâmplă acum cu ei

Burlacu Andrei - 7 ani de inchisoare

Avadanei Silviu - 7 ani de inchisoare

Bolboceanu Petrica - 7 ani de inchisoare

Boicu Ionut Bogdan - 5 ani si 8 luni inchisoare

Rotaru Alin Dumitru – 5 ani si 8 luni inchisoare

Surleac Ioan - 5 ani si 8 luni inchisoare

Toti vor fi arestati preventiv in aceasta seara.

Cei 7 trebuie sa o despagubeasca moral pe eleva violata cu suma de 50.000 de lei.

Sentinta poate fi atacata.

Istoricul cazului

Procesul celor şapte tineri din Văleni, acuzaţi de viol, a ajuns aproape de un prim verdict, o sentinţă a Judecătoriei Vaslui fiind aşteptată pentru luni, 17 august.

Vineri, într-o şedinţă care a durat aproape 9 ore, instanţa vasluiană a finalizat audierea atât a celor şapte tineri, care sunt acuzaţi că în noiembrie 2014 au violat o elevă, cât şi a victimei acestora. 

Pe 10 noiembrie 2014, în jurul orei 19,00, eleva s-a întâlnit în municipiul Vaslui cu doi tineri, care s-au oferit să o conducă acasă cu maşina. Cei doi tineri au mers cu autoturismul pe un câmp din apropierea localităţii Văleni, unde şi-au mai chemat alţi patru prieteni care au întreţinut raporturi sexuale cu eleva împotriva voinţei acesteia. Ulterior, tinerii s-au deplasat pe un alt câmp din apropierea localităţii Moara Domnească, unde a mai fost chemat un tânăr care a forţat victima să întreţină raporturi sexuale până când aceasta şi-a pierdut starea de conştienţă.

Cei şapte tineri au fost trimişi în judecată pe 8 decembrie 2014, sub acuzaţia de viol şi lipsire de libertate, toţi în stare de arest preventiv.

Pe 2 aprilie 2015, trei dintre tineri - Boicu Ionuţ Bogdan, Rotaru Alin Dumitru şi Surleac Ioan - au recunoscut acuzaţiile şi au cerut să fie judecaţi prin procedura simplificată, iar la acelaşi termen un magistrat a decis ca ei să fie judecaţi în arest la domiciliu. Decizia nu a fost contestată de Parchetul de pe lângă Judecătoria Vaslui, reprezentat în sala de judecată de procurorul Ingrid Botezatu.

Magistraţii judecătoriei Vaslui au dispus, pe 19 iunie, înlocuirea măsurii arestului la domiciliu cu cea a controlului judiciar.

În urma reacţiilor din partea societăţii civile, a politicienilor şi a simplilor cetăţeni care au transmis mesaje de susţinere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii şi Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor şi a deciziei pronunţate în acest caz

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.