Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe intense între rebeli și trupele lui Assad în Alep

assad bashar siria

Grupări ale rebelilor din Siria au lansat luni o ofensivă majoră împotriva cartierelor controlate de regimul Assad în oraşul Alep, după ce armata tăiase singura lor rută de aprovizionare, potrivit unui reporter AFP la faţa locului şi Observatorului Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), organizaţie neguvernamentală siriană cu sediul la Londra, dar care dispune de surse de informare pe întregul teritoriu sirian.

Oraşul Alep, situat în partea de nord a Siriei, este divizat din 2012 între cartierele ocupate de regim, în vest, şi cele controlate de grupări rebele, în est.

Citește și: Ele sunt femeile cu cei mai mari și mai mici sâni: Locul ocupat de românce

Forţele guvernamentale siriene au reuşit să taie de facto săptămâna trecută ruta denumită Castello, ultima rută de aprovizionare a cartierelor controlate de rebeli, unde trăiesc circa 200.000 de persoane.

"Rebelii au lansat o vastă ofensivă pe patru fronturi împotriva forţelor regimului la Alep, în special în oraşul vechi", divizat de asemenea, a afirmat directorul OSDO, Rami Abdel Rahmane.

Citește și: UDMR dă semnalul : Cioloş, bun de premier si dupa alegeri

"Confruntări violente sunt în curs de desfăşurare, dar rebelii nu au progresat din cauza bombardamentelor aeriene intense ale regimului în zonele de luptă", a adăugat acesta.

Rebelii au lansat circa 300 de rachete asupra sectoarelor din vestul Alepului, ucigând cel puţin cinci persoane, potrivit OSDO. Televiziunea de stat a relatat despre "opt civili ucişi şi 80 de persoane rănite în atacul terorist asupra cartierelor rezidenţiale în Alep", informează agerpres.ro.

Citește și: Culise despre cartea lui Becali si anchetarea Mitropolitului Ardealului

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.