Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

VIOLENȚE la manifestaţia anti-AfD, de la Koln: Doi polițiști au fost răniți / VIDEO

Doi poliţişti germani au fost răniţi sâmbătă la Koln în timpul unor ciocniri cu manifestanţii care protestau împotriva organizării Congresului partidului antiimigraţie Alternativa pentru Germania (AfD), relatează Reuters.

Un vehicul de poliţie a fost incendiat, a afirmat un purtător de cuvânt al poliţiei locale, care a raportat o situaţie "destul de agresivă" în mai multe cartiere ale oraşului, scrie agerpres.ro.

Citește și: Dacă avem o viață socială activă, suntem sănătoși la cap pe măsură ce îmbătrânim

Mai mult de 4.000 de poliţişti au fost mobilizaţi pentru a evita confruntările pe străzile oraşului unde circa 50.000 de demonstranţi anti-AfD s-au adunat pentru a proclama refuzul lor faţă de fascism şi dorinţa de a interzice AfD să intre în Bundestag, camera inferioară a Parlamentului federal, cu ocazia alegerilor din 24 septembrie.

Circa 600 de delegaţi ai AfD participă în acest week-end la Koln la Congresul formaţiunii care urmează să stabilească linia politică a partidului până la alegeri.

Citește și: Ce visăm sâmbătă noaptea, se împlinește: Ce se întâmplă cu celelalte vise

Congresul are loc la două zile după ce Frauke Petry, copreşedinte al Alternativei pentru Germania (AfD, dreapta populistă şi antiimigraţie) şi imaginea publică a acestui partid, a anunţat că nu va conduce campania în alegerile federale, dând astfel o lovitură şanselor acestei formaţiuni la votul din septembrie.

AfD, fondat în 2013, şi-a radicalizat discursul şi s-a transformat în ultimii ani, după alegerea lui Petry în 2015, dintr-o mişcare antieuro într-un partid vehement antiimigraţie, prezentând în mod repetat islamul drept o ameninţare pentru cultura germană.

Citește și: Un rus și i-a gravat pe dinți pe Donald Trump și Vladimir Putin: Câți bani a dat / FOTO

La alegerile legislative din 24 septembrie, formaţiunea este creditată cu depăşirea pentru prima dată a pragului electoral de 5% şi accederea în Bundestag, după ce a intrat deja în 11 din cele 16 legislative regionale.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.