Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe la Strasbourg: treisprezece persoane au fost reţinute, în urma unei manifestaţii pro-kurde

France 24
protest franta

Treisprezece persoane au fost reţinute şi şapte jandarmi răniţi uşor la Strasbourg, în marja unei manifestaţii pro-kurde în cadrul căreia au avut loc ciocniri între militanţi şi forţele de ordine în apropierea instituţiilor europene, informează surse concordante citate de AFP, potrivit Agerpres.

Ciocnirile au început în jurul orei locale 13.15, "atunci când manifestanţii au încercat să forţeze un baraj al jandarmilor pentru a se îndrepta spre Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)", a precizat prefectura regională Bas-Rhin.

Puţin mai devreme, 12 militanţi au reuşit să pătrundă prin efracţie în sediul CEDO, aflat la câteva sute de metri de Consiliul Europei, fiind apoi reţinuţi, a precizat pentru AFP o sursă din poliţie.

Adunaţi în faţa Consiliului Europei pentru a protesta împotriva condiţiilor de detenţie a şefului Partidului muncitorilor din Kurdistan (PKK), Abdullah Ocalan, circa o mie de militanţi pro-kurzi s-au îndreptat apoi spre CEDO.

Blocaţi în drumul lor de un baraj al jandarmilor, manifestanţii, veniţi din Franţa, Germania, Elveţia şi Olanda, "au început să atace forţele de ordine", aplicându-le lovituri şi aruncând cu proiectile, potrivit unei surse din poliţie.

"Jandarmii au răspuns cu gaze lacrimogene pentru a-i respinge pe manifestanţii ostili", a adăugat aceeaşi sursă.

Cele treisprezece persoane reţinute au fost plasate în arest preventiv pentru "reuniune armată", "degradare de bunuri publice" şi "rebeliune".

Manifestaţii pro-kurde au loc cu regularitate la Strasbourg, oraş în care se află Consiliul Europei şi CEDO, de la arestarea, în 1999, a lui Abdullah Ocalan. Şeful rebeliunii kurde a PKK este deţinut pe insula-închisoare Imrali, situată în largul Istanbulului.

În februarie, 11.000 de persoane au defilat într-o atmosferă de calm pe străzile din Strasbourg pentru a cere eliberarea lui Ocalan, notează AFP.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.