Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențele din Nicaragua fac noi victime - 4 polițiști și un manifestant uciși în revolte de stradă

operationworld.com
Nicaragua

Patru poliţişti şi un manifestant au fost ucişi joi în ciocniri la Morrito, în sud-estul Nicaraguei, ţară în care violenţele au provocat peste 260 de morţi în manifestaţiile începute acum trei luni împotriva preşedintelui Daniel Ortega, au indicat surse umanitare citate de vineri de AFP, preluată de Agerpres.

Preşedinta Centrului nicaraguan pentru drepturile omului, Vilma Nunez, a anunţat acest bilanţ fără a da alte detalii.

Conform informaţiilor preliminare, incidentele s-au produs în timp ce un grup de manifestanţi protesta în apropierea unui comisariat al poliţiei. Lidera unei mişcări a societăţii civile, Francisca Ramirez, a afirmat că manifestanţii au fost "atacaţi de paramilitari" şi că unii dintre ei, care erau înarmaţi, au ripostat cu tiruri de armă.

Poliţia, care nu a comentat deocamdată aceste incidente, i-a acuzat în repetate rânduri pe manifestanţi că fac parte din "bande criminale" asociate cu asasinate, furturi şi răpiri.

Morrito - aşezare cu circa 6000 de locuitori - se află într-o regiune agricolă, unde fermierii sunt în general înarmaţi pentru a-şi apăra pământul, notează AFP.

Manifestaţiile din Nicaragua au început la 18 aprilie, vizând reforma sistemului de pensii abandonată de putere, dar au continuat cerând demisia preşedintelui Daniel Ortega, care se află la al treilea mandat, fiind la putere din 2007, şi este acuzat că a instaurat o dictatură împreună cu vicepreşedinta şi soţia sa Rosario Murillo. Şeful statului denunţă o tentativă de lovitură de stat.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.