Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Recrudescență a violenței în teritoriile ocupate între israelieni și palestinieni: Fatah anunță un 'război în tot Israelul'

You News2
cisiordania violente palestinieni

Un israelian a fost rănit grav după ce a fost atacat cu un cuțit. Atacatorul palestinian a fost ucis ulterior de un pasager israelian, totul având loc într-un autobuz. Tot joi dimineață, doi palestinieni au fost uciși într-un schimb de focuri de armă cu soldați israelieni în nordul Cisiordaniei, într-o tabără de refugiați din Jenin. Ministerul Palestinian al Sănătății a declarat că trei palestinieni au fost, de asemenea, răniți grav, iar alți unsprezece au suferit răni ușoare, informează agenția de presă Haaretz.

Un bărbat israelian în vârstă de 28 de ani a fost grav rănit după ce a fost înjunghiat cu o șurubelniță de către un palestinian, joi dimineață, într-un autobuz, lângă așezarea Efrat din Cisiordania. Atacatorul palestinian, identificat ca fiind Nidal Jaa'fra, în vârstă de 38 de ani, din Betleem, a fost împușcat mort de un civil israelian aflat în autobuz.

Tot joi dimineață, doi palestinieni au fost uciși într-un schimb de focuri de armă cu soldați israelieni în nordul Cisiordaniei, într-o tabără de refugiați din Jenin. Ministerul Palestinian al Sănătății a declarat că trei palestinieni au fost, de asemenea, răniți grav, iar alți unsprezece au suferit răni ușoare. Un soldat israelian a fost, de asemenea, rănit ușor în timpul raidului, despre care armata a spus că avea ca scop arestarea palestinienilor suspectați a fi legați de atacul terorist care a ucis cinci israelieni la Bnei Brak marți. Cabinetul de securitate al Israelului a decis miercuri să retragă permisele de muncă ale rudelor atacatorilor, în urma a trei atacuri teroriste care au avut loc în toată țara și au fost soldate cu 11 morți.

Cinci oameni au murit marți

În urma unei împușcături în comunitatea Bnei Brak de lângă Tel Aviv, care a dus la moartea a cinci persoane marți, forțele israeliene au reținut șase bărbați, potrivit agenției de presă palestiniene WAFA.

Cine revendică atacul

Într-un mesaj video care a urmat atacului, trei indivizi mascați care pretindeau că sunt din Brigăzile Martirilor al-Aqsa, aripa militară a Fatah, partidul politic care administrează Cisiordania, au lăudat atacul înainte de a anunța  un „război în toată țara Israel”.

Președintele Autorității Palestiniene, Mahmoud Abbas, a condamnat atacul de marți, spunând că decesele „nu vor face decât să înrăutățească situația”.

Există îngrijorări că violența ar putea escalada în continuare în zilele următoare, odată cu apropierea începutului lunii de post Ramadan. Poliția rămâne în alertă maximă, prezența crescută fiind raportată la locurile cheie.

Context

Acest ultim val de violență a crescut presiunea asupra guvernului deja fragil de coaliție format din opt partide din Israel, care include partide din tot spectrul politic.

Premierul Naftali Bennett a declarat, miercuri, după un briefing de securitate, că Israelul se confruntă cu o „perioadă provocatoare”. Au existat valuri de teroare ca acesta de-a lungul istoriei țării, a spus el, dar „nu ne-au rupt atunci și nu ne vor sparge acum”.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.