Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţa împotriva arbitrilor este un cancer care poate costa viaţa fotbalului, afirmă Pierluigi Collina

FIFA

Preşedintele Comisiei de Arbitri a FIFA, Pieruligi Collina, a asigurat că "violenţa împotriva arbitrilor este un cancer care poate costa viaţa fotbalului" şi a cerut să se acţioneze împotriva acesteia "înainte să fie prea târziu", informează EFE.

"Violenţa verbală şi fizică împotriva arbitrilor este un cancer care poate costa viaţa fotbalului. Este responsabilitatea tuturor celor care iubesc jocul preţios să acţioneze şi să facă ceva, înainte să fie prea târziu şi acest cancer să ucidă fotbalul", a afirmat Collina după atacul asupra unui arbitru în Turcia, care a dus la suspendarea tuturor competiţiilor profesioniste pe termen nelimitat.

Într-o scrisoare publicata de FIFA, Collina a descris victima, Halil Umut Meler, drept "un arbitru foarte bun şi o persoană foarte bună", cu care s-a întâlnit la Cupa Mondială Under-20 din Argentina, la începutul acestui an şi a subliniat că "niciun arbitru, nicio persoană nu trebuie să trăiască experienţa pe care a trăit-o acesta la Ankara", în timp ce "îşi exercita munca şi a fost agresat pe teren la finalul partidei".

"Imaginea lui căzând pe iarbă, protejându-şi capul cu mâinile în timp ce era lovit şi vânătaia de sub ochi sunt îngrozitoare. Dar este şi mai înfiorător să ştii că există mii de arbitri din întreaga lume care sunt atacaţi verbal şi fizic la niveluri inferioare ale jocului din întreaga lume, fără ca acest lucru să fie raportat în mass-media. Sunt necunoscuţi şi marea majoritate sunt arbitri tineri, aflaţi la începutul carierelor lor", adăugat fostul cavaler al fluierului italian.

Collina a insistat că "un arbitru nu poate fi atacat pentru că ia o decizie, chiar dacă aceasta este greşită" şi nici nu poate suferi acţiuni violente precum incendierea sau distrugerea maşinii sale, "ceva care nu este o exagerare şi se întâmplă în unele ţări, nu de puţine ori".

"După întâlnirea anuală a IFAB de la Londra, din 28 noiembrie, am spus deja că violenţa verbală şi fizică împotriva arbitrilor este un cancer care poate costa viaţa fotbalului. Ca un 'vechi' arbitru cum sunt eu, îi sunt recunoscător preşedintelui FIFA, Gianni Infantino, pentru cuvintele sale şi solidaritatea pe care şi-a exprimat-o personal faţă de Halil Umut Meler", a adăugat oficialul FIFA.

Pierluigi Collina s-a exprimat astfel la două zile după atacul asupra arbitrului respectiv, la finalul meciului dintre echipele Ankaragucu şi Rizespor (1-1), din Super Liga turcă, în care echipa gazdă a evoluat în zece jucători din minutul 50, după o eliminare pentru cumul de cartonaşe galbene, iar oaspeţii au egalat în minutul 90+7. Românul Olimpiu Moruţan a marcat golul echipei gazdă

La finalul acestui meci, preşedintele clubului Ankaragucu, Faruk Koca, a intrat pe gazon şi l-a lovit pe arbitru, atac căruia i s-au alăturat şi alţi suporteri ai echipei gazdă.

Faruk Koca a fost arestat în urma acestor evenimente şi şi-a prezentat ulterior demisia din funcţia de preşedinte al clubului Ankaragucu.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.