Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe extreme în Africa de Sud: zeci de oameni au murit. Armata a fost scoasă în stradă

The Sun
Africa de Sud

Mulţimi de oameni s-au ciocnit marţi cu poliţia şi au devastat sau incendiat malluri în oraşe din Africa de Sud, iar zeci de oameni ar fi murit în cele mai grave violenţe declanşate în ultimii ani în această ţară, în urma încarcerării fostului preşedinte Jacob Zuma, transmite Reuters.

Protestele care au urmat arestării lui Zuma, săptămâna trecută, s-au extins în jafuri şi în revărsarea furiei generale din cauza greutăţilor şi a inegalităţilor care persistă la 27 de ani de la sfârşitul apartheidului.

Sărăcia a fost exacerbată de restricţiile sociale şi economice severe care vizează blocarea răspândirii Covid-19.

Oficialii de securitate au declarat că guvernul lucrează pentru a opri extinderea violenţelor şi a jafurilor, care s-au răspândit de la casa lui Zuma din provincia KwaZulu-Natal până la cel mai mare oraş din ţară, Johannesburg şi provincia Gauteng, şi până la oraşul port Durban de la Oceanul Indian.

Soldaţii au fost trimişi pe străzi pentru a încerca să stăpânească tulburările.

Zuma, în vârstă de 79 de ani, a fost condamnat luna trecută pentru că a sfidat o decizie a curţii constituţionale de a depune mărturie într-o anchetă de investigare a corupţiei la nivel înalt în cei nouă ani de mandat ai săi, până în 2018. De asemenea, el se confruntă cu proces într-un caz separat pentru acuzaţii, care includ corupţie, înşelăciune şi spălare de bani. El a pledat nevinovat în instanţă în luna mai.

Fundaţia Zuma a declarat că nu va exista pace în Africa de Sud până când fostul preşedinte nu va fi eliberat din închisoare.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.