Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe îm Bolivia - Poliția cere sprijinul armatei

bolivia

Şeful poliţiei din La Paz a cerut luni forţelor armate boliviene să intervină pentru a pune capăt violenţelor provocate în capitală de susţinătorii fostului preşedinte demisionar Evo Morales, relatează AFP şi Reuters.

"I-am cerut comandantului şef al forţelor armate, generalul Williams Kaliman, să intervină, pentru că poliţia boliviană este depăşită", a declarat şeful poliţiei din La Paz, colonelul José Barrenechea.

În cursul nopţii au avut loc violenţe în capitala La Paz, iar mici unităţi ale poliţiei au fost jefuite şi incendiate luni în mai multe oraşe.

În plus, capitala La Paz se pregăteşte pentru ciocniri violente cu mii de susţinători ai lui Evo Morales care au plecat spre oraş din localitatea vecină El Alto, un bastion al fostului lider socialist. Între timp, protestatarii opoziţiei au ridicat baricade şi s-au înarmat, pregătindu-se de confruntare.

Comandantul forţelor armate, Williams Kaliman, a declarat luni că a ordonat trupelor armatei să ia parte la operaţiuni comune cu poliţia împotriva "grupurilor de vandali", potrivit Reuters.

"Comandamentul militar a decis că operaţiuni comune vor fi desfăşurate împreună cu poliţia pentru a evita vărsarea de sânge şi doliul în familia boliviană", a anunţat William Kaliman într-o declaraţie televizată

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.