Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violențe în Irlanda de Nord pe fondul Brexitului

CNN
backstop brexit
În Newtownabbey, Co Antrim, trei mașini au fost deturnate și incendiate în zona loialistă O’Neill / Doagh Road sâmbătă seara. O mulțime mare de spectatori s-au adunat pentru a asista la violențe. Serviciul de Poliție al Irlandei de Nord (PSNI) a declarat sâmbătă seară că răspund în urma rapoartelor despre tulburări în sensul giratoriu Cloughfern din zona O’Neill’s Road din Newtownabbey. O dubă a poliției a fost vizată și mașini au fost incendiate, mentioneaza informatiairl.com
Unii loialiști și unioniști sunt supărați pe acordurile comerciale post-Brexit despre care spun ei că au creat bariere între Irlanda de Nord și restul Regatului Unit. Tensiunile au crescut în continuare în urma unei decizii controversate de a nu-i urmări pe cei 24 de politicieni din Sinn Féin pentru participarea la înmormântarea mare a republicanului Bobby Storey în timpul restricțiilor Covid-19.
Toate principalele partide unioniste au cerut demisia polițistului șef al PSNI, Simon Byrne, susținând că și-a pierdut încrederea comunității, cu privire la modul în care poliția a tratat prezența mare la înmormântarea republicanului Bobby Storey.

Problemele au venit după nopți succesive de violență stradală în Belfast și Derry. PSNI a declarat sâmbătă că doi băieți, în vârstă de 13 și 14 ani, s-au numărat printre opt persoane arestate în legătură cu revoltele din zona loialistă Sandy Row din sudul Belfastului vineri seară. Trei bărbați în vârstă de 25, 21 și 18 ani și o femeie de 19 ani au fost acuzați de revolte. Toți cei patru urmează să se prezinte la Curtea Magistratului din Belfast vineri, 30 aprilie. Toate acuzațiile vor fi revizuite de către Procuratura. Cincisprezece polițiști au fost răniți vineri seara după ce au fost vizați în Sandy Row de o mulțime de tineri care aruncau sticle, cărămizi și artificii, mai mentioneaza sursa citata.

Conţinutul acestui site nu reprezintă poziţia oficială a Secretariatului General al Guvernului - Departamentul pentru Românii de Pretutindeni.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.