Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violenţe la Beirut: Rusia îndeamnă forţele politice din Liban la reţinere

ft.com
Beirut

Rusia a îndemnat vineri forţele politice din Liban "să dea dovadă de reţinere", pentru ca situaţia "să nu se deterioreze şi mai mult", după luptele de stradă şi violenţele soldate cu şase morţi la Beirut, informează AFP preluat de agerpres.

"Îi îndemnăm pe toţi politicienii libanezi să dea dovadă de reţinere şi prudenţă şi să reînceapă să conlucreze de manieră constructivă pentru a rezolva problemele", a notat Ministerul Afacerilor Externe rus într-un comunicat.

Declarându-se "extrem de preocupată de tensiunea politică în creştere din Liban", Moscova a pledat ca această criză să fie depăşită "pe baza respectului reciproc, fără amestec din exterior".

"Suntem convinşi că guvernul lui (Najib) Mikati, care a luptat cu înverşunare, va şti să depăşească această periculoasă provocare şi nu va permite ca situaţia din ţară să se deterioreze şi mai mult", adaugă comunicatul.

Premierul libanez Najib Mikati a anunţat pe Twitter o zi de doliu public vineri în Liban în memoria persoanelor care şi-au pierdut viaţa în urma violenţelor ce au zdruncinat capitala libaneză joi.

Şase şiiţi au fost împuşcaţi la Beirut într-un atac asupra susţinătorilor mişcării fundamentaliste Hezbollah şi unui partid libanez aliat al său, Amal, în cursul unei manifestaţii organizate pentru a cere revocarea judecătorului care anchetează explozia devastatoare din portul capitalei libaneze din august 2020.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.