Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru a DISCUTAT prin videoconferință cu omologul său german: CONTROALELE la angajatorii germani se intensifică

Inquam Photos / Octav Ganea
Violeta Alexandru

Ore de muncă neplătite, condiții inumane de cazare, program cu multe ore suplimentare - sunt doar câteva din problemele cu care se confruntă o parte din românii care pleacă la muncă sezonieră în Germania. Problema a fost rezolvată prin videoconferințe, pentru căVioleta Alexandru nu s-a mai putut întâlni cu omologul său german, din cauza pandemiei de coronavirus. Bucureștiul e pe lista neagră a județelor de care Germania se teme. Ministrul român al Mucii, și ministrul Muncii și Problemelor Sociale din Germania, Hubertus Heil, au discutat, joi, într-o video-conferință, despre cooperarea celor două țări în domeniul protecției lucrătorilor, conform Mediafax.

Citește și: ULTIMĂ ORĂ Grecia EXTINDE restricțiile de călătorie: România e PE LISTĂ

 

Redăm integral declarația comună a celor doi oficiali:

„În special în timpul pandemiei, ne propunem să intensificăm cooperarea dintre cele două țări. Suntem de acord că munca nu trebuie să-i îmbolnăvească pe oameni - nici pe câmp, nici în abatoare, nici în altă parte! Toți lucrătorii trebuie să beneficieze de condiții corecte de muncă indiferent de tipul contractului încheiat. În Germania, drepturile lucrătorilor români trebuie respectate și mai atent aplicate. În acest sens, Germania va face un pas important în ceea ce privește Legea privind sănătatea și securitatea în muncă. Mai multe controale, standarde mai ridicate pentru cazare și înregistrarea obligatorie a timpului de lucru, precum și sancțiuni mai mari pentru abaterile angajatorilor - acestea sunt cele trei tipuri de măsuri concepute pentru a preveni abuzul și exploatarea în viitor.

De asemenea, dorim să ne unim forțele la nivel european pentru a aplica mai eficient actualele drepturi ale lucrătorilor, inclusiv ale sezonierilor. Ne propunem să realizăm progrese semnificative în acest domeniu prin proiectul Consiliului privind concluziile referitoare la lucrătorii sezonieri, document pe care am dori să-l adoptăm la Consiliul din octombrie al miniștrilor pentru ocuparea forței de muncă și politici sociale.

Suntem determinați în intensificarea cooperării bilaterale. Astăzi, am făcut acest lucru prin intermediul video-conferinței, dar în viitorul apropiat sperăm să avem din nou întâlniri față în față. Programul comun de lucru al ministerelor noastre include o revizuire a protecției sociale și o mai bună consiliere pentru lucrătorii români din Germania cu privire la drepturile lor, obiectiv ce va fi realizat simultan în cele două țări.

România și Germania sunt parteneri strategici importanți, în prezent, dar și pe termen lung. Ambele țări așteaptă cu nerăbdare să intensifice cooperarea constructivă în timpul Președinției Germaniei a Consiliului UE”, conform Ministerului Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.