Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru a răbufnit în legătură cu majorarea pensiilor: 'De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%?'

Facebook
Violeta Alexandru

Referitor la mult-discutata majorare a pensiilor, ministrul Muncii Violeta Alexandru a precizat, la România TV, că acestea vor fi majorate, însă va putea spune cu ce procent abia în a doua parte a anului, după ce Ministerul Finanţelor va prezenta, la începutul lunii iulie, situaţia încasărilor bugetare din prima jumătate a anului.

„De unde şi-a imaginat PSD-ul ca va fi sustenabilă creşterea pe care a promis-o, de 40%?

Noi vom identifica toate resursele financiare, dar vom lua o decizie după ce Ministerul Finanţelor ne va prezenta aceste date la mijlocul anului. În baza acestor cifre, vom lua împreună o decizie vizavi de ce poate suporta bugetul.

Nu se pune problema că nu vrem să mărim pensiile. Aveţi în faţă un om foarte corect. Aici nu este vorba despre cine plusează mai mult, ci de posibilităţile reale ale economiei. E uşor să promiţi, dar noi trbuie să punem toate resursele pe masă, să analizezi ce posibilităţi ai. De aceea premierul a vorbit despre sustenabilitatea unei creşteri. Trebuie ca omul să aibă ce pune pe masă şi anul ăsta, şi celălalt, şi în următorul an. Nu vrem să ne aflăm, peste ceva timp, în situaţia de a trebui să tăiem din pensii”, a spus Alexandru.

Cresc cazurile de COVID-19! Raed Arafat: 'Este posibil să se amâne faza următoare de relaxare'

Referitor la diferenţele dintre pensiile unor persoane care au lucrat acelaşi număr de ani, în acelaşi sector de activitate, ministrul Alexandru a spus că aceste situaţii sunt aparent similare, dar nu sunt identice.

"Sunt oameni care au avut diferite sporuri, au început activitatea la date diferite etc. Noi inventariem toate aceste elemente, avem de făcut reparaţii în chestiuni de bun simţ, cum ar fi dac ăo mamă aflata in concediu de crestere copil, Domane fereşte, încetează din viaţă, nu se poate încasa ajutorul de deces pentru că nu a contribuit in perioada respectiva", a subliniat ministrul Violeta Alexandru.

"Vom evalua încasările la buget şi în baza acestor date vom face şi alte discuţii. În ceea ce priveşte subiectul crelterii pensiilor mici, ele majorându-se, se pot apropia de cele ale persoanelor care au avut altă durată în activitate. Noi ne aflăm la mijloc, suntem puşi între două situaţii, a veni în sprijinul oamenilor şi a fi corecţi", a explicat ministrul Muncii.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.