Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru: 'Am fost emoţionată până la lacrimi când am văzut că PSD...'

Facebook
violeta alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, a scris, marţi seară, pe Facebook, că a fost ”impresionată până la lacrimi” a grija pe care PSD a arătat-o pentru şefii de instituţii, când a impus în Senat modificarea unor articole din legea privind starea de alertă. Alexandru afirmă că PSD se îngrijeşte de şefii de instituţii ”care nu îşi fac treaba, care şi-au descoperit diferite afecţiuni şi stau în nesfârşite concedii medicale”.

”Am fost emoţionată până la lacrimi când am văzut că PSD se îngrijorează de soarta şefilor de instituţii publice. Bănuiesc că de cei care nu îşi fac treaba, cei care şi-au descoperit diferite afecţiuni şi stau în nesfârşite concedii medicale. Nu e nimic mai duios ca un PSD-ist care se arată preocupat de ... politizarea funcţiilor publice”, ascris, marţi seară, Violeta Alexandru pe Facebook.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro!

Senatorul PSD Robert Cazanciuc, preşedinte interimar al Senatului, a anunţat, marţi, într-o conferinţă de presă, modificările pe care partidul le-a propus în comisiile de specialitate din Senat şi care au fost ulterior adoptate în plen.

”Sunt câteva modificări efectuate astăzi în comisiile de specialitate, în Comisia juridică. Starea de alertă poate fi prelungită pentru motive temeinice prin Hotărâre de Guvern, la propunerea ministrului de Interne. Starea de alertă poate fi propusă a nivelul întregii ţări, se supune la vot Parlamentului în trei zile, sau poate fi aplicată în plan local. Una dintre preocupările majore din Comisia Juridică de astăzi a fost ca acest proiect de act normativ să nu fie folosit în continuare pentru diverse forme de abuzuri şi au fost dispoziţii referitoare la situaţia din sănătate, din administraţie, la diverse proceduri de angajare a unor persoane fără concurs, sub masca unor situaţii speciale”, a declarat Cazanciuc.

Citește și: Înregistrare explozivă! Raed Arafat somează firma care a câștigat contractul de 600 de milioane de euro în fața lui Deltamed

El a acuzat că proiectul dădea puteri angajatorului să dispună unilateral eliberarea din funcţii a unor angajaţi, sau angajatorul putea dispune unilateral munca de la domiciliu fără ca angajatul să se poată opune, aşa cum prevede legea telemuncii.

El a afirmat că proiectul privind starea de alertă este un ”copy-paste” după proiectul privind starea de urgenţă şi susţine că este ”inadmisibil” să se ceară Parlamentului să îl dezbată în doar 48 de ore.

Citește și: Sunt anunțate noi măsuri! Ce vor trebui să facă pasagerii în avion

”Cred că am înlăturat orice formă de abuz care să fie permisă de un act normativ. Formulări ambigue (...) au fost restricţionate. Asta a încercat din păcate Guvernul PNL să vină cu un proiect de act normativ nu cu gândul de a arăta românilor ce conduită să urmeze ci de a crea breşe pentru răfuieli politice, la nivelul administraţiei locale, la nivelul spitalelor”, a mai spus Cazanciuc.

Legea a trecut de Senat cu 111 voturi ”pentru”.

Citește și: Revoluție în Poliție! Sistem de recunoaștere facială pentru IGPR! Achiziție de aproape un milion de euro! .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.