Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru bate cu pumnul în masă - avertisment pentru angajatori: 'Suspendarea e suspendarea. Trebuie să respectăm cu toții legea'

Facebook
violeta alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, atrage atenția angajatorilor care folosesc angajații trimiși în șomaj tehnic: „Suspendare înseamnă că angajatul rămâne într-un alt spațiu decât spațiul de muncă și nu i se dau sarcini”.

„În unele situații angajatorii au cerut angajaților să vină la muncă. Încurajăm pe cei care au trăit o asemenea situație să se adreseze Inspectoratelor Teritoriale de Muncă și să sesizeze dacă acest lucru s-a întâmplat. Eu știu că trecem printr-o perioadă dificilă, dar trebuie să respectăm cu toții legea și trebuie să recunoaștem asumat faptul că atunci când depui o cerere cu respectarea cadrului legal și anume cu suspendarea temporară a contractelor de muncă. Suspendare înseamnă că angajatul rămâne la domiciliu, rămâne într-un alt spațiu decât spațiul de muncă sau nu i se dau sarcini de făcut în această perioadă, angajatorul asumând acest lucru prin solicitarea adresată în vederea obținerii fondurilor guvernamentale”, a spus Alexandru.

ALERTĂ Managerul de la Suceava, Mircea Macovei, a demisionat

Ministrul Muncii a cerut ITM-urilor din țară să urmărească astfel de situații.

„Am cerut ITM-urilor să urmărească în ce măsură există sesizări din partea angajaților cărora li s-a cerut să desfășoare activități deși erau în șomaj tehnic”, a mai spus Violeta Alexandru.

Aceasta a precizat că nu vrea să creez o situație conflictuală între angajați și angajatori, însă spune că decizia Guvernului Orban de a susține șomajul tehnic a fost făcută tocmai pentru ca angajatorii să nu își piardă angajații, adică să nu fie întrerupte definitiv contractele de muncă.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.