Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru, după discuțiile din Parlament: 'Un moment electoral în care PSD și-a etalat speech-ul'

Inquam Photos / Octav Ganea
violeta alexandru

Violeta Alexandru a declarat că întrebările care i-au fost adresate în comisia pentru muncă se refereau la miniștrii anteriori și că a rămas în sală din respect pentru instituția Parlamentului. Ministrul Muncii a spus că este "frapată" de ura pe care PSD o afișează față de investitorii din țară, anunță MEDIAFAX.

Citește și: Mai ceva ca Dincă! A ucis mai mulți copii, iar acum e liber

"M-a frapat câtă ură există în PSD cu privire la investitorii din această țară. Este șocant să acuzi Consiliul Investitorilor Străini, cel care aduce un sfert din PIB-ul României, că sunt niște oameni care n-au nimic de spus în economia țării și că eu aș fi în culpă că merg să mă consult cu aceștia, așa cum o fac cu toți partenerii", a declarat Violeta Alexandru, marți, după discuțiile din Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților.

Ministrul Muncii a afirmat că activitățile despre care a fost întrebată în comisia pentru muncă de la Camera Deputaților se referă la mandatele predecesorilor săi și că această comisie s-a transformat într-o comisie de anchetă.

"Inițial mi-a fost prezentată ca o discuție la care să planificăm modul de lucru împreună, la care să informez membrii comisiei cu privire la prioritățile și la activitățile pe care le-am început în aceste patru zile de când am preluat mandatul. S-a transformat într-o comisie de anchetă pe subiecte care nu-mi pot fi imputate. Sunt de patru zile ministru. Activitățile despre care vorbeau domnii deputați se referă la mandatul anteriorilor miniștrii, cum ar fi aplicarea legii salarizării care generează sute de litigii în instanță", a completat Alexandru.

Ea a mai precizat că a rămas în comisie doar din respect pentru Parlament și deputații prezenți.

"Cu toate acestea, din respect pentru instituția Parlamentului, din respect pentru doamnele și domnii deputați, am rămas până la final, inclusiv la punctele la care eram invitată să fiu de acord fără niciun fel de studiu de impact pe modificări ale unor acte normative care cu siguranță ar fi afectat bugetul, dar apreciez că acesta ar fi fost un moment electoral în care reprezentanții PSD au simțit nevoia de față cu dumneavoastră să-și etaleze speech-urile electorale de unde să rezulte că dânșii se îngrijesc de salariați, iar eu nu" , a conchis Violeta Alexandru.

Citește și: Soția lui Barna i-a umilit pe membrii USR: ‘Căc*ții ăștia’

Afirmațiile ministrului Muncii vin în contextul în care aceasta a fost chemată, marți, la discuții în Comisia pentru muncă a Camerei Deputaților, pe tema majorării salariului minim și a Pilonului II de pensii.

În cadrul discuțiilor, Violeta Alexandru a fost acuzată de președintele comisiei Adrian Solomon că s-a consultat mai întâi cu investitorii străini în loc să se consulte cu sindicatele și patronatele pe tema salariului minim.

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.