Subscription modal logo Premium

Abonează-te pentru experiența stiripesurse.ro Premium!

  • cea mai rapidă sursă de informații și știri
  • experiența premium fără reclame sau întreruperi
  • în fiecare zi,cele mai noi știri, exclusivități și breaking news
DESCARCĂ APLICAȚIA: iTunes app Android app on Google Play
NOU! Citește stiripesurse.ro
 

Violeta Alexandru îi răspunde lui Kelemen Hunor și dă vina pe președinții de CJ: 'Să meargă să bată la ușa președintelui Consiliului Județean!'

Facebook
Violeta Alexandru

Ministrul Muncii, Violeta Alexandru, susține că nu trebuie să-și dea demisia din funcție și îi atrage atenția lui Kelemen Hunor că nu poate rezolva situația angajaților din administrația locală. Vă reamintim că președintele Uniunii Democrate a Maghiarilor din România (UDMR) cere demisia ministrului Muncii, Violeta Alexandru, despre care spune că nu cunoaște legislația și lansează petiții împingând responsabilittaea „dincolo de limita bunului simț”. Liderul UDMR o taxează pe Violeta Alexandru, ministrul Muncii, după declarați referitoare la problemele legate de salarizarea angajaţilor din aparatul propriu al Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC).

„Cert este că președintele partidului PNL apreaciează activitatea mea. Eu nu vreau să generez un scandal politic. Dacă se dorește politizarea unui subiect care e eminamente managerial nu sunt eu.

N-am eu ce să rezolv. Sunt de acord cu salariații, întrucât trecem printr-o perioadă dificilă. Nu eu sunt cea care trebuie să le dea răspunsul la oameni.

Probabil că unii angajați au ajuns într-un punct dificil și este ușor să împingi, în calitate de președinte de Consiliul Județean, să arunci vina la București.

Eu sunt foarte clară: fiecare ordonator de credite decide asupra numărului de salariați, sporuri, salarii și nu uitați că ordonatorii decid asupra cuantumurilor salariilor. În ce măsură au fost măriri de salarii... Să nu vă mire că vin atacurile de la Neamț... În urma verificărilor Curții de Conturi se va vedea.

Noi, la minister, am fost responsabili, că și la noi au fost cereri de măriri de salarii sau de sporuri. Dar le-am explicat prin sindicate. Cine a luat astfel de decizii manageriale trebuie să le explice salariațiilor. Nu ministerul Muncii răspunde de politica de salarizare din administrația locală.

Cei din administrația locală să meargă să bată la ușa președintelui Consiliului Județean”, a spus Violeta Alexandru la Digi24.

Citește și: DOLIU în PSD: Un primar a murit din cauza coronavirusului .

ACTIVEAZĂ NOTIFICĂRILE

Fii la curent cu cele mai noi stiri.

Urmărește stiripesurse.ro pe Facebook

×
NEWSLETTER

Nu uitaţi să daţi "Like". În felul acesta nu veţi rata cele mai importante ştiri.